Καλοκαίρι στο Μουσείο Ηρακλειδών με το MathemARTics Camp (από 22/6)

thumbnail_campΚαι αυτό το καλοκαίρι, το Μουσείο Ηρακλειδών είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηρακλειδών, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, το Θησείο. Τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια του μουσείου προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά πολλές ώρες δημιουργίας, χαράς και γνώσης μέσα από πρωτότυπα και βιωματικά εργαστήρια με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά».

Τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια MathemARTics Camp είναι σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και θα πραγματοποιηθούν σε έξι αυτοτελείς κύκλους από 22 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου 2015. Κάθε κύκλος έχει εβδομαδιαία διάρκεια (Δευτέρα-Παρασκευή), 08:00 έως 16:00 («Βασικό πρόγραμμα») ή κι από 16:00 έως 17:30 («Προαιρετικό πρόγραμμα»).

Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων (12-14 παιδιά ανά τμήμα), δεν υπερβαίνουν τα τρία συνολικά και χωρίζονται με βάση τις ηλικίες των παιδιών: Νήπια – Α’ Δημοτικού, Β’ – Γ’ Δημοτικού, Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού. Επιπλέον, κάθε κύκλος είναι αυτοτελής με μοναδικό περιεχόμενο και κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε όσους κι όποιους κύκλους επιθυμεί, με κόστος συμμετοχής 150 ευρώ ανά κύκλο κι έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί και 10% για κάθε επιπλέον κύκλο. Το μουσείο θα ενημερώσει κατά την εγγραφή τους γονείς για το τελικό πρόγραμμα και τους διδάσκοντες καθηγητές, και με καθημερινά σημειώματα για τις ενότητες που διδάσκονται τα παιδιά. Όλα τα γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό) θα στέλνονται έτοιμα από τους γονείς και οι μουσειοπαιδαγωγοί θα φροντίζουν για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.

Το Βασικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά τα εργαστήρια: Μαθηματικά σαν Παιχνίδι, Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης, Εικαστικά, Μουσικοκινητική Αγωγή, Αγγλικά σαν Παιχνίδι (Creative English Learning και Exploring English through Sciences), Εργαστήριο Φιλοσοφίας για παιδιά. Στο Προαιρετικό πρόγραμμα θα πραγματοποιούνται τα εξής εργαστήρια: α) STEM: «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» και Εκπαιδευτική Ρομποτική «WeDo» από την WROHellas σε δύο τμήματα (Νήπια, Α’, Β’, Γ’ και Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού), κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με επιπλέον κόστος 40 ευρώ/κύκλο, και β) πρόγραμμα αρχιτεκτονικής για παιδιά ARRKI από τον ΑΚΤΟ σε τρία τμήματα (Νήπια-Α’ Δημοτικού, Β’ – Γ’ Δημοτικού και Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού), κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με επιπλέον κόστος 60 ευρώ/κύκλο. Για να δείτε το ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να αναπτύξει διερευνητικές νοητικές ικανότητες σε ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων, μουσικών και εικαστικών και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα.

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, 118 51, Θησείο
Τηλ: 210 34 61 981