Αρχική Γωνιά του μαθητή Καλοκαιρινά tips για να προετοιμάσετε τα "πρωτάκια" για το δημοτικό

Καλοκαιρινά tips για να προετοιμάσετε τα "πρωτάκια" για το δημοτικό

summer-readingΤο καλοκαίρι πριν την πρώτη δημοτικού μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος για τους γονείς, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία σας να δοκιμάσετε απλές δραστηριότητες ώστε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Θα είναι σε θέση να ενημερώσει το δάσκαλο για κάτι που θα του συμβεί ή θα κάνει εύκολα νέους φίλους; Οι καλές επικοινωνιακές δεξιότητες ενισχύουν αυτές τις διαδικασίες. Οι περισσότερες ανησυχίες των γονέων αφορούν τις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών στο νέο τους ξεκίνημα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι γονείς έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ομιλίας και της ακοής του παιδιού και το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να δοκιμάσετε δραστηριότητες που θα τονώσουν τις δεξιότητές τους.

mom-and-2-kids-reading-

  • Τα παιδιά «βομβαρδίζονται» με προφορικές οδηγίες από το δάσκαλο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σχολείο και θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατοπίσουν την προσοχή τους από αυτό που κάνουν για να ακούσουν τί λέει ο δάσκαλος. Οι γονείς θα μπορούσαν να δοκιμάσουν βόλτες στο πάρκο ή στο κέντρο της πόλης παρέα με τα παιδιά, προκειμένου να τα ενθαρρύνουν να ακούσουν πληθώρα διαφορετικών ήχων χωρίς να αποσυντονιστούν.
  • Το λεξιλόγιο των παιδιών θα πρέπει να αρχίσει να επεκτείνεται από τη στιγμή που ξεκινάει το σχολείο. Παίζοντας παιχνίδια ταξινόμησης καθώς ετοιμάζετε τις βαλίτσες των διακοπών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθήσετε το παιδί να μάθει να κατηγοριοποιεί τις λέξεις, διαδικασία απαραίτητη για την εκμάθηση του λεξιλογίου. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αντικείμενα σε κατηγορίες όπως ρούχα, παιχνίδια, αντικείμενα θαλάσσης κ.α.
  • Τα «πρωτάκια» θα πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να μπορούν να βάλουν σε μια σειρά τα γεγονότα και τις ιδέες τους. Η περίοδος του καλοκαιριού είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός φωτογραφικού άλμπουμ με τις δραστηριότητες ολόκληρης της οικογένειας, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ταξινομήσουν με άλλη σειρά τις εικόνες και να διηγηθούν την ιστορία από την αρχή με τον δικό τους τρόπο.
  • Οι εκπαιδευτικοί δεν περιμένουν από τους μαθητές να γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή πριν καν ξεκινήσουν το σχολείο, όμως η ύπαρξη σημαντικών βάσεων που αφορούν την ομοιοκαταληξία και τον ήχο είναι σημαντική. Τα παιδικά τραγούδια και η ανάγνωση παραμυθιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε. Από εκεί κι έπειτα, το έργο των εκπαιδευτικών είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε να μπορούν να κρατούν σε ετοιμότητα τους νεαρούς μαθητές μέσα στην τάξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.