Καλοκαιρινές διακοπές: Τι χρειάζονται περισσότερο τα παιδιά (και) αυτό το καλοκαίρι – Με το διάβασμα τι γίνεται;

Η Μαρία Πραστίτη, σχολική, εκπαιδευτική ψυχολόγος μας δίνει σημείο προς σημείο τα κλειδιά για να απολαύσουμε τις διακοπές με τα παιδιά.

• Γιατί είναι σημαντική η δομή για τα παιδιά, ακόμα και το καλοκαίρι;
• Πώς μπορούν οι οικογένειες να παρέχουν δομή στα παιδιά το καλοκαίρι;
• Πώς ανταποκρινόμαστε σε διάφορες συμπριφορές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!

Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν. Τα περισσότερα παιδιά νιώθουν ενθουσιασμό και ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές διακοπές! Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή που συνδέεται με τη ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση, όμως πολλοί γονείς νιώθουν άγχος το καλοκαίρι. Στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές για πιο εύκολες και χαλαρωτικές διακοπές για όλη την οικογένεια.

Ρουτίνα, η απαράιτητη

Τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα όταν μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει δομή και ρουτίνες. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για παιδιά που έχουν αναπτυξιακές ή συναισθηματικές δυσκολίες. Η δομή κάνει τα παιδιά με άγχος, ΔΕΠ-Υ ή αυτισμό να αισθάνονται πιο άνετα και ασφαλή. Έτσι, οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να είναι μια πρόκληση για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους. Η τήρηση κάποιων βασικών κανόνων μπορεί να κάνει το καλοκαίρι πιο εύκολα διαχειρίσιμο και πιο διασκεδαστικό για όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfokids.cy

Διαβάστε επίσης:

Οι Burger Project μάς καλούν σε μια διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους στον Κήπο του Μεγάρου (8/7)

Οι οικογένειες που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής – Η εμφάνιση της Νάντιας Γιαννακοπούλου με τις 3 κόρες

Κούρκουλου για βάφτιση: “Ένα μωρό γυμνό παραδινόταν σε έναν κύριο που δεν έχει ξαναδεί και εκείνος το βουτούσε στο νερό”