Αρχική Γωνιά του μαθητή Καλοκαιρινές δραστηριότητες εκμάθησης αγγλικών για παιδιά με δυσλεξία

Καλοκαιρινές δραστηριότητες εκμάθησης αγγλικών για παιδιά με δυσλεξία

5-family-board-gamesΟι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μία θαυμάσια ευκαιρία για μάθηση μέσα από παιχνίδια. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πιο χαλαροί για μικρούς και μεγάλους, ενώ τα ερεθίσματα από το περιβάλλον των διακοπών ποικίλα και ελκυστικά. Με την κατάλληλη προσαρμογή σύμφωνα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού, το παιχνίδι μπορεί να γίνει το πιο ασφαλές μέσο για την εκμάθηση των αγγλικών σε δυσλεκτικά παιδιά. Ιδιαίτερα στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να επικοινωνήσουμε στα παιδιά ότι ακόμα πιο πολύτιμη από την ίδια τη γνώση, είναι η πορεία μας προς αυτή με ευχαρίστηση.

Ας παίξουμε λοιπόν μαζί με τα παιδιά

1) Στο αυτοκίνητο ή το καράβι. Επιτραπέζια παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά μπορούν να αντιστοιχίσουν την εικόνα με τη σωστή λέξη στα αγγλικά και ύστερα να γράψουν στον αέρα τη λέξη κλείνοντας τα μάτια τους, αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για εξάσκηση και εμπέδωση του λεξιλογίου. Επίσης, παιχνίδια memo καθώς και τα << μαντέματα >> (I spy with my little eye ) είναι πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις.

IMG_64142)Στην παραλία. Η άμμος αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης! Εξοπλιστείτε με καλούπια από αγγλικά γράμματα, γεμίστε τα με άμμο, αναποδογυρίστε και παρατηρήστε τα ως προς το σχήμα και τη φορά τους. Επιμείνετε κυρίως σε γράμματα που μοιάζουν οπτικά ( p – q , b – d ). Γράψτε με το δάχτυλό σας λέξεις που αρχίζουν από συγκεκριμένους ήχους ( φωνήματα ). Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα φωνήματα που αναγνωρίζει πολύ καλά το παιδί, για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του.

Preschool-girl-playing-ABC-game3) Επίσης, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να << παίξει τα γράμματα >>. Προσπαθήστε με τα σώματά σας να φτιάξετε συγκεκριμένα γράμματα – κατά προτίμηση αυτά που δυσκολεύουν το παιδί, ώστε να βιώσει και κιναισθητικά το σχήμα τους ).

4) Φτιάξτε με όστρακα ή μικρά βότσαλα πάνω στην άμμο ή συγκεντρώστε τα για να φτιάξετε στο σπίτι ή το ξενοδοχείο ένα καλοκαιρινό κάδρο με αγγλικά γράμματα ή μια μικρή φράση.

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου
Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη www.specialenglish.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.