Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Καλοκαιρινές εξερευνήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Καλοκαιρινές εξερευνήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

μουσείο1Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Δημοσιευμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης  διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά . Θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι εργαστηρίων:

«Από χώμα και νερό: γνωριμία με τον πηλό».

Οι μικροί επισκέπτες, θα εξερευνήσουν αρχαία αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό στις αίθουσες του μουσείου. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια και καθοδήγηση του κεραμέα Ανδρέα Χαραλαμπίδη θα γνωρίσουν και θα πειραματιστούν με ποικίλες τεχνικές κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως και 13 ετών και θα υλοποιηθεί δύο φορές, την Τετάρτη 17 Ιουλίου και την Πέμπτη 18 Ιουλίου (ένα εργαστήριο την ημέρα).

Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 10:00 έως τις 12:00 και η ώρα προσέλευσης είναι 09:45.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΜΘ, στο τηλ. 2310 830538 (εσωτ. 119) από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου κατά τις ώρες 10:00-12:30.

dsc02351 Ο δεύτερος κύκλος των καλοκαιρινών εργαστηρίων έχει τίτλο «Άνθρωπος και φύση, από το μύθο στο σήμερα». Τα παιδιά σε ρόλο εξερευνητή θα περιδιαβούν τις εκθέσεις του μουσείου, λύνοντας γρίφους και παρατηρώντας αντικείμενα ώστε να ανακαλύψουν και να ξετυλίξουν την ιστορία του Επιμηθέα, του Τιτάνα που μοίρασε τα χαρίσματα σε όλο το ζωικό βασίλειο.

Στη συνέχεια θα αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, στο εργαστήρι χειροτεχνίας!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 9 ετών και θα υλοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) για το χρονικό διάστημα από Τρίτη 23 Ιουλίου έως και Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Οι ώρες διεξαγωγής καθώς και οι μέρες και ώρες κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΜΘ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο αριθμός θέσεων και στους δύο κύκλους των εργαστηρίων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Μ. Ανδρόνικου 6

2310 830538,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.