Καλοκαιρινή πουτίγκα φράουλας

SK0814-UMHEFTER-AΑς ξεκινήσουμε γλυκά το Σαββατοκύριακό μας φτιάχνοντας μια δροσερή και συνάμα light πουτίγκα φράουλας. Μια συνταγή ευρέως διαδεδομένη στη γειτονική μας Ιταλία με την ονομασία Budino.

Υλικά:

3 φύλλα ζελατίνης
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1/2 κούπα γάλα
500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Σε ένα πιατάκι με κρύο νερό μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Συνεχίζω το ανακάτεμα. Στραγγίζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Χύνω το γάλα, το κι ανακτεύω. Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ τις πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες. Τις προσθέτω κι αυτές στην κατσαρόλα. Μεταγγίζω τη ροζ κρέμα μου σε μια φόρμα κέικ ή σε φορμάκια. Εναλλακτικά μπορώ να τη χύσω σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια. Την αφήνω στο ψυγείο για 1 βράδυ, να παγώσει καλά. Αν τελικώς χρησιμοποιήσω φόρμα, ξεφορμάρω βουτώντας σε καυτό νερό.