Καλομοίρα: Μιλάει πρώτη φορά για τη σπάνια ασθένεια του μικρού Δημήτρη

αρχείο λήψηςΤην περιπέτεια της υγείας του μικρού της γιου, Δημήτρη, θέλησε να μοιραστεί η Καλομοίρα ώστε να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο κόσμο σχετικά με την σπάνια πάθηση που αντιμετωπίζει το παιδί, αλλά και να δώσει κουράγιο στους γονείς που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

Την τελευταία ημέρα της νοσηλείας του μικρού Δημήτρη, η οικογένεια τράβηξε μια αναμνηστική φωτογραφία, την οποία η Καλομοίρα συνόδευσε με ένα συγκινητικό κείμενο που δημοσίευσε στο blog της, στο οποίο εξιστορεί όλα όσα έζησαν το χρονικό διάστημα που το παιδί πάλευε στο νοσοκομείο:

«Ο μικρός μας Δημήτρης έμεινε στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες και τελικά ήρθε στο σπίτι πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ανακουφισμένοι και πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλύτερα. Μετά από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα και τα βλέφαρά του να έχουν πέσει, οι γιατροί κατέληξαν ότι πάσχει από την ασθένεια Myasthenia Gravis. Είναι μία σπάνια νευρολογική ασθένεια, που εμφανίζεται εξαιρετικά σπάνια στην ηλικία των δύο χρόνων, αλλά εμείς νιώθουμε τόσο ευγνώμονες που τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και αισθανόμαστε έτοιμοι για αυτό το νέο ταξίδι στις ζωές μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς του Fairfax Children’s Hospital στη Βιρτζίνια και φυσικά το National Children’s Hospital στην Ουάσινγκτον για την άριστη φροντίδα που έδωσαν στο γιο μου. Είναι όλοι τους ήρωες σε αυτά τα νοσοκομεία και αξίζουν τον υπέρτατο σεβασμό μας.

Ο Γιώργος κι εγώ ευχαριστούμε τις οικογένειές μας για την αγάπη και τη στήριξη που μας έδωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Αυτές τις στιγμές χρειάζεσαι μία γλυκιά λέξη και εκείνοι πραγματικά μας έδωσαν ελπίδα και δύναμη όταν την χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ.

Ο Γιώργος κι εγώ συγκινηθήκαμε με τους γονείς αυτών των παιδιών που συναντήσαμε στο νοσοκομείο, γονείς παιδιών με ακόμα σοβαρότερα και δυσκολότερα προβλήματα. Η δύναμή τους, το κουράγιο τους και η αγάπη τους άφησαν πάνω μας σημάδι. Πάντα προσευχόμουν για αυτά τα παιδιά να καλυτερεύσουν και τα επισκεπτόμουν στο νοσοκομείο, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά.

Ο γιος μου ήταν στην άλλη πλευρά, εκείνη του πόνου. […]

Εύχομαι σε όλους και στις οικογένειές σας να έχετε μία ζωή γεμάτη υγεία, γαλήνη, αγάπη και χαμόγελα κάθε μέρα. Ας προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, για να έχουν την υγεία τους και να είναι δυνατοί. Με τις προσευχές και την αγάπη μπορεί να γίνουμε ικανοί να αλλάξουμε τον κόσμο… […]».