«Καλώς ήλθατε» στην Α΄τάξη: Οι Σύλλογοι Γονέων υποδέχθηκαν τα φετινά πρωτάκια με υπέροχα δωράκια

Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά χτύπησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για τα πρωτάκια, τους μαθητές της Α Δημοτικού, που περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι του μεγάλου σχολείου.

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εκάστοτε σχολείου διοργανώνονται την πρώτη μέρας της έναρξης των σχολείων τελετές υποδοχής των μικρότερων μαθητών, οι τάξεις τους στολίζονται με μπαλόνια, και τους περιμένουν στα θρανία τους αναμνηστικά δωράκια.

Ας δούμε πώς υποδέχθηκαν τα πρωτάκια της φετινής χρονιάς

Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση ώστε να νιώσουν τα πρωτάκια την αγάπη και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων γι’ αυτά και συνάμα να αναπολούν με νοσταλγία την πρώτη τους μέρα στο Δημοτικό όταν μεγαλώσουν.

Μετά τον πρωτότυπο τρόπο υποδοχής που επιφύλαξε για τα πρωτάκια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, πολλά σχολεία θέλησαν να μας στείλουν φωτογραφίες για να προβάλλουμε τις αντίστοιχες δράσεις τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θρακομακεδόνων για ακόμη μια φορά έβαλε τα δυνατά του για να υποδεχθεί τα πρωτάκια, να τα κάνει να νιώσουν οικεία στο νέο σχολικό περιβάλλον και να τα συντροφεύσει σε κάθε τους βήμα τα επόμενα 6 χρόνια. Με έξοδα του Συλλόγου τυπώθηκαν πάνινες τσάντες με το λογότυπο του σχολείου,  δωράκια έκπληξη τοποθετήθηκαν εντός τους και μοιράστηκαν στους μαθητές για να βάζουν μέσα ό,τι θέλουν.

Ο Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων Δημοτικου -Νηπιαγωγειου Μοναστηρακι Βονιτσας ετοίμασε μια δωράκια υποδοχής για τη νέα σχολική χρονιά όχι μόνο για τα πρωτάκια αλλά για τους μαθητές όλων των τάξεων. Η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, αποστασιοποίησης και υγιεινής, στα σχολεία οπότε οι εκπρόσωποι του Συλλόγου προσέφεραν στους μαθητές από ένα πλαστικό παγούρι και αντισηπτικά μαντηλάκια που θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για να κρατούν καθαρά τα χεράκια τους και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στη μαθητική κοινότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης  επέλεξε να προσφέρει σε όλους τους μαθητές από μια υφασμάτινη μάσκα σε γκρι, ροζ ή μπλε σκούρο χρώμα, κατασκευασμένη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να την φορέσουν και να εφαρμόζει σωστά στο προσωπάκι τους, κρατώντας τα προφυλαγμένα εντός σχολείου. Τα πρωτάκια από την άλλη έγιναν παραλήπτες ενός επιπλέον χρωματιστού δώρου, ενός σετ με τετράδιο, μολύβι, γόμα και ξυλομπογιές για να τα αξιοποιήσουν για τις ανάγκες της σχολικής χρονιάς.

για ακόμη μια χρονιά καλωσορίζει με τον μοναδικό του τρόπο τους μαθητές της Α Δημοτικού. Κάθε πρωτάκι φτάνοντας στο σχολείο έλαβε ένα φάκελο γεμάτο αναμνηστικά δωράκια που θα του φανούν χρήσιμα για το σχολείο ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στην αφιέρωση που συνόδευε το δώρο υποδοχής και ήταν η εξής φράση του Πλούταρχου “Όπως η γη , όσο γόνιμη και αν είναι , δε μπορεί να δώσει τίποτα χωρίς καλλιέργεια , έτσι και ο νους δε μπορεί να δώσει καρπούς χωρίς εκπαίδευση !”

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτόχωρου προσέφερε στα πρωτάκια από ένα σετ γραφικής ύλης που περιείχε ένα φάκελο, αυτοκόλλητες ετικέτες, ξυλομπογιές και μπλόκ ζωγραφικής και ένα ζεστό καλωσόρισμα με την ευχή να περνάμε κάθε μέρα όμορφα και δημιουργικά στο σχολείο τους.

Καλή αρχή, καλή πρόοδο, με υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα!

Χαιρόμαστε να αναδεικνύουμε τις όμορφες δράσεις των σχολείων σας και ευχόμαστε για ακόμη μια χρονιά να μας τιμήσετε και να μας στέλνετε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα όσα κάνετε για τη βελτίωση των συνθηκών εντός του σχολείου.

Όσο για τα πρωτάκια ευχόμαστε ολόψυχα τα σχολικά σας χρόνια να σας χαρίσουν απλόχερα όμορφες αναμνήσεις, αγάπη για το σχολείο και δίψα για μάθηση.