Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν Καλός ο Ηρακλής με τον Σάκη Ρουβά αλλά… διαβάστε παρακάτω ολοκληρωμένη την άποψή μας!

Καλός ο Ηρακλής με τον Σάκη Ρουβά αλλά… διαβάστε παρακάτω ολοκληρωμένη την άποψή μας!

rouvas_3
Πρώτη παράσταση που είδαμε τη νέα χρονιά ήταν ο πολυσυζητημένος ΗΡΑΚΛΗΣ με τον Σάκη Ρουβά. Μιλάμε για μια από τις πιο μεγάλες παραγωγές που έγιναν φέτος σε ένα εκπληκτικό θέατρο με μεγάλες σκηνικές δυνατότητες.

Θέλω πριν αρχίσω να κάνω ειδική αναφορά στο ευγενέστατο προσωπικό του θεάτρου. Με εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός τους και η γενικότερη στάση τους.
Η παράσταση λοιπόν ξεκίνησε για εμάς με τον καλύτερο τρόπο από το φουαγιέ του Πάνθεον. Ελπίζω μόνο να διορθώθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στη θέρμανση του τεράστιου αυτού χώρου διότι το κρύο μας δυσκόλεψε λίγο στο να παρακολουθήσουμε άνετα το θέαμα.
Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα πολύ υψηλές προσδοκίες για τη συγκεκριμένη δουλειά. Ήξερα από την αρχή πως θα παρακολουθήσω κυρίως ένα θέαμα και όχι μια θεατρική παράσταση με τους νόμους που διέπουν το θέατρο πρόζας.

Θα ξεκινήσω λοιπόν από την εντύπωση που άφησε η παράσταση στην κόρη μου, που νομίζω πως θα πρέπει να είναι αυτή που πρέπει να κρατήσετε. Με λίγα λόγια ενθουσιάστηκε και μάλιστα θέλει πολύ σύντομα να ξαναπάμε. Η τεράστια σκηνή προσφέρεται για εντυπωσιακές εικόνες και σε γενικές γραμμές αυτό συμβαίνει, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνονται μέσα στην αφήγηση των δώδεκα άθλων του Ηρακλή. Η σκηνή με το ελάφι μάς εντυπωσίασε όλους από κάθε άποψη. Είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη εικόνα της παράστασης. Η κόρη μας λοιπόν ξεχώρισε εκτός από τον Ηρακλή, τη σκηνή με τις Αμαζόνες που, κατά τη δική όμως γνώμη, είναι η πιο αδύνατη στιγμή του έργου.

1_351
Όλο το τεχνικό κομμάτι (κοστούμια, σκηνικά, φωτισμοί) είναι πολύ καλό και εντυπωσιάζει. Η σκηνοθεσία (Απόλλων Παπαθεοχάρης), ευρηματική, έδωσε πολλές και καλές λύσεις στις εικόνες των άθλων χωρίς να κουράζει το θεατή. Μου άρεσε πολύ το δίδυμο Αθηνάς (Ναταλία Δραγούμη) Ήρας (Αγορίτσα Οικονόμου). Απέδωσαν τους ρόλους τους με μέτρο και ακρίβεια. Ο Ευρυσθέας της Ρούλας Πατεράκη, αν και πρωτότυπος, κινήθηκε πολύ κοντά στην υπερβολή. Όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι όμως είχαν πολλές καλές στιγμές.
Ο Σάκης Ρουβάς είναι από τους πιο λαμπερούς καλλιτέχνες που διαθέτει αυτή την εποχή η Ελλάδα. Χωρίς να είναι κακός στο ρόλο του Ηρακλή, δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του. Αν και το τραγουδιστικό του μέρος είναι πολύ καλό (εξαιρετική δουλειά από τον Γιώργο Θεοφάνους στην σύνθεση), δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις διαλογικές του σκηνές. Είχε αρκετές καλές στιγμές αλλά και κάποιες άλλες που ήταν αδύναμες. Γενικά διέκρινα μια ανομοιομορφία στο παίξιμό του, η οποία ίσως οφείλεται στις πολλές εναλλαγές των σκηνών. Θαυμάζω την εξέλιξή του, αλλά αν θέλει να ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο πρέπει να δουλέψει πάνω στον υποκριτικό λόγο πολύ περισσότερο. Όπως και οι περισσότεροι ηθοποιοί στην Ελλάδα χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση και συνεχή εκπαίδευση. Σε κάθε του βήμα δείχνει πως έχει διάθεση και αυτό φαίνεται πάνω στη σκηνή αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Για να είμαι δίκαιος, σημειώνω πως με την ερμηνεία του ξεπερνά κατά πολύ αρκετούς επαγγελματίες του είδους…

Όπως και να έχει όμως, χαρήκαμε πολύ που παρακολουθήσαμε οικογενειακώς αυτή την παράσταση και σας προτείνω να τη δείτε μαζί με τα παιδιά σας για να πάρουν μια ωραία και εντυπωσιακή γεύση των δώδεκα άθλων του Ηρακλή.

Βαθμολογία 7,5 /10
Καλή χρονιά σε όλους με πολύ και καλό θέατρο!

IMG_4130

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
www.kostaskrommydas.gr

Δείτε τις ώρες και τις μέρες των παραστάσεων ΕΔΩ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.