“Καμιά μάχη δεν χάθηκε πριν δοθεί και κανένας Άγγελος δεν θα φύγει χωρίς να το παλέψουμε”: Συγκινεί ο χειρουργός Γ. Σπηλιώτης

Δεν έχει περάσει μήνας από τότε που δημοσιεύσαμε την έκκληση για βοήθεια προς τον 16χρονο Άγγελο – Κυριάκο Λόπεζ, ο οποίος χρειαζόταν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί στο  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ώστε να αντιμετωπίσει την σπάνια μορφή καρκίνου που έχει στο ήπαρ.

Προς απόδειξη, ότι καμία βοήθεια δεν πάει ποτέ χαμένη και ότι στη χώρα μας έχουμε την τύχη να λειτουργούν ορισμένοι εξαιρετικοί γιατροί μα και άνθρωποι, έχει νόημα να δημοσιεύσουμε την ανάρτηση του χειρουργού του Άγγελου, Δρ. Ιωάννη Σπηλιώτη, λίγες μόνο ώρες μετά την επιτυχημένη επέμβαση του παιδιού, και -για την ακρίβεια- ανήμερα της γιορτής του:

Επέλεξα σήμερα να κάνω δώρο στον εαυτό μου μια δύσκολη πρόκληση. Επέλεξα να χειρουργήσω ένα μικρό Άγγελο, 16 χρονών, με διάχυτη περιτοναϊκή νόσο από ένα ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.

Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου γιατί στα μάτια αυτού του αγοριού, έβλεπα τα μάτια των δικών μου παιδιών, όπως κάθε πατέρας, και την τελευταία εβδομάδα σχεδιάζοντας την εγχείρηση, έδωσα μια υπόσχεση μέσα μου. Ότι ο Βαρκάρης δεν θα περάσει. Πριν από λίγο τέλειωσε η εγχείρηση και ο μικρός Άγγελος κέρδισε την πρώτη μάχη.

Είπα στην ομάδα μου τελειώνοντας να μοιραστούμε την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν γιατί το πρωινό χαμόγελο και ο φόβος του μικρού Άγγελου μετουσιώθηκε σε ξέσπασμα χαράς για όλους εμάς απόψε το βράδυ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη ζωή και τίποτα πιο σημαντικό στη δουλειά που κάνω, να νιώθω το συναίσθημα της προσφοράς απέναντι σε αυτό που φαίνεται αδύνατο, ανώφελο ή καταδικασμένο. Καμιά μάχη δεν χάθηκε πριν δοθεί και κανένας Άγγελος δεν θα φύγει χωρίς να το παλέψουμε.

Ευχαριστώ πολύ όλους που από το πρωί γνώριζαν με τον οποιοδήποτε τρόπο την σημερινή ιδιαιτερότητα, συμπαραστάθηκαν με τα μηνύματα τους και τα καλά τους λόγια σε αυτή την προσπάθεια. Η μέρα τελειώνει και νιώθω πολύ γεμάτος γιατί πέρασα όμορφα την σημερινή μέρα της γιορτής μου.

Χίλια μπράβο και στον Άγγελο και στον Δρ. Σπηλιώτη και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ευχόμαστε η περιπέτεια της υγείας του να τελειώσει εδώ!