Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Kάνε παιδί μου..... Pilates! Η εναλλακτική γυμναστική που κατακτά τους μικρούς αθλητές

Kάνε παιδί μου..... Pilates! Η εναλλακτική γυμναστική που κατακτά τους μικρούς αθλητές

banner-pilates-kidsΣτις μέρες μας τα παιδιά έχουν πάψει να είναι τόσο έντονα δραστήρια όπως συνέβαινε παλαιότερα, είτε γιατί δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη να παίξουν ελεύθερα είτε γιατί έχει επικρατήσει η τεχνολογία στη ζωή μας και τα παιδιά προτιμούν να παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Επιπλέον η περιορισμένη γυμναστική στα σχολεία, η κακή στάση του σώματος από το διάβασμα και τους υπολογιστές, αλλά και το βάρος της σχολικής τσάντας είναι κάποιοι από τους λόγους που πρέπει να εντάξουμε ξανά στις ζωές των παιδιών μας τη γυμναστική μέσα από προγράμματα ασκήσεων και παιχνίδια. Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στην κακή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος γι’αυτό και εμφανίζονται όλο και συχνότερα η σκολίωση και η κύφωση από την παιδική ηλικία.

joh0727mojo.pilates9

Μια δραστηριότητα που βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και την ενδυνάμωσή τους είναι το πρόγραμμα pilates υποστηρίζει η Δημητριάδου Ειρήνη, Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ.Το pilates για παιδιά βοηθά στην σωστή ανάπτυξη των μυών και έτσι διορθώνονται πιο εύκολα τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, βοηθά στην ευελιξία και την ισορροπία και έτσι το παιδί μπορεί να μάθει καλύτερα το σώμα του, ενώ επίσημαίνει ότι είναι ακίνδυνο όταν υπάρχει σωστή καθοδήγηση, γιατί οι ασκήσεις στην πλειοψηφία τους δεν ασκούν δυνάμεις στην σπονδυλική στήλη.

GNP.BUSINESSΔίνει ιδιαίτερη βάση στη σπονδυλική στήλη και στην αναπνοή ώστε να αναπτύξει το σώμα ένα ισχυρό κέντρο, και να τονώσει ταυτόχρονα τους κοιλιακούς και την πλάτη, βελτιώνοντας τον συντονισμό και την ισορροπία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Pilates για το παιδί μου;

Η ενίσχυση των μυών του κορμού
Η βελτίωση της ισορροπίας
Η βελτίωση του συντονισμού
Η βελτίωση της ευλυγισίας
Η βελτίωση της στάσης του σώματος
Η βελτίωση της συγκέντρωσης
Η βελτίωση του ρυθμού
Η βελτίωση του προσανατολισμού
Η αύξηση της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης
Η πρόληψη τραυματισμών
Η διαχείριση του βάρους

Διαβάστε επίσης:

Ακροβατική Γυμναστική: Όταν ο χορός και η καλλιτεχνική έκφραση συναντούν τoν αθλητισμό

Μπορούν όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τη γυμναστική;

Quiz: Μήπως πιέζετε υπερβολικά το παιδί στις αθλητικές του δραστηριότητες;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.