Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Κάνε το τατουάζ σου να παίξει μουσική!

Κάνε το τατουάζ σου να παίξει μουσική!

917736A7D184D63D149CFF2D53D48728Την ώρα που κάθε αλληλουχία συμβόλων σε ένα κομμάτι χαρτί μπορεί με λίγη φαντασία να ιδωθεί ως μουσική, γιατί να μη μετατρέψουμε τα τατουάζ του σώματός μας σε πραγματικές παρτιτούρες;

Έτσι φαίνεται να σκέφτηκε ο media artist και μουσικός Dmitry Mozorov («vtol») και μας χάρισε το αυτοσχέδιο ρομποτάκι του, έναν μηχανικό άθλο δηλαδή που έχει βαλθεί να σκανάρει τα τατουάζ μας, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους, και να τα μετατρέπει σε ήχους που βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνει κάθε φορά από το χέρι μας.

Το όργανο συνδυάζει ρομποτικές τεχνολογίες και ανθρώπινο σώμα και τα «παντρεύει» σε μια ενιαία οντότητα σχεδιασμένη να αυτοματοποιεί τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής μουσικής!

Ο μουσικός και το σώμα του μετατρέπονται λοιπόν σε ένα νέο δημιουργικό «υβρίδιο», την ίδια στιγμή που οι τεχνολογίες αναγνώρισης κίνησης του ρομπότ, που λειτουργούν όπως το Wii controller (και είναι πράγματι το controller του Wii!), παράγουν επιπρόσθετες μουσικές φράσεις βασισμένες στην κίνηση του χεριού στον χώρο.

Κι αν ο ήχος που παράγει η αυτοματοποιημένη συσκευή δεν μοιάζει ακριβώς με απαλό σόλο σαξοφώνου, είναι γιατί αλλού είναι το νόημα: στο να αντιληφθείς πώς «ακούγεται» ένα τατουάζ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.