Αρχική InfoMommy Υγεία Κανείς ασθενής στο εξωτερικό για νευροχειρουργικές επεμβάσεις!

Κανείς ασθενής στο εξωτερικό για νευροχειρουργικές επεμβάσεις!

«Ζωή, Ποιότητα ζωής και η έννοια του ανεγχείρητου. Πώς απαντά στα μεγάλα διλήμματα η νευροχειρουργική του 21ου αιώνα», ήταν ο τίτλος της ημερίδας που οργάνωσε ο διεθνούς φήμης νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. Στο κατάμεστο από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Χρήστος Γεωργόπουλος αναφέρθηκε αποκλειστικά στα λεγόμενα καλοήθη νευροχειρουργικά νοσήματα εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης, που εμφανίζονται ως «ψυχρά», αλλά και ως «επείγοντα» περιστατικά, με εξαίρεση τις τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Εστίασε στην «επανάσταση» της μικροχειρουργικής – ενδοσκοπικής νευροχειρουργικής αντιμετώπισής τους, η οποία όπως επεσήμανε, ελαχιστοποιεί ή και κυριολεκτικά, καταργεί την επαφή, σε επίπεδο χειρουργικών χειρισμών, με τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.
«Βάλαμε οριστικά τέλος στις ακρωτηριαστικές επεμβάσεις δια γυμνού οφθαλμού. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τις λεγόμενες «κλασικές» επεμβάσεις στη νευροχειρουργική» τόνισε ο Χρήστος Γεωργόπουλος.

Δάκρυα χαράς και ανακούφισης, χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας σκόρπισε στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου η παρουσία στην εκδήλωση δεκάδων χειρουργημένων από τον Χρήστο Γεωργόπουλο ασθενών, που μίλησαν στο κοινό για την εμπειρία τους και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς «τον γιατρό τους». «Είμαι ο Ευθύμης, είμαι ζωντανός και είμαι καλά» ήταν η αυθόρμητη παρέμβαση ενός από αυτούς, που τόνισαν ότι, μετά τη χειρουργική επέμβαση που τους εξασφάλισε τη ζωή, είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή τους και να βελτιώσουν την ποιότητά της. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από βιντεοσκοπημένες χειρουργικές επεμβάσεις σπάνιων, λόγω τύπου, θέσης και μεγέθους νοσημάτων, όγκων και αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, καθώς και ραγέντων ανευρυσμάτων εγκεφάλου, αλλά και απόσπασμα από την επιτυχημένη νευροχειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου σε ασθενή που διένυε τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Δεν σώσαμε μία, αλλά δύο ζωές». τόνισε ο Χρήστος Γεωργόπουλος. Όλα αυτά τα περιστατικά είχαν κριθεί ως ανεγχείρητα.

Αναφερόμενος στην έννοια του ανεγχείρητου, την χαρακτήρισε ως μία τεράστια γκρίζα ζώνη για τη νευροχειρουργική επιστήμη...

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.