Αρχική Νέα Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων αύριο

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων αύριο

mathimatika660Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας αρχίζουν αύριο, νωρίς το πρωί, οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά και μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα -μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις- αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία. Οι καθηγητές συνεκτίμησαν το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ και κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που είχε λάβει την απόφαση για απεργίες πριν την επιστράτευση επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα και μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ. Για αύριο το απόγευμα σχεδιάζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τις εξελίξεις. Συγχρόνως μελετά κι άλλες κινητοποιήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.