Αρχική Fun Time Κάνουμε τέχνη από ρολά!

Κάνουμε τέχνη από ρολά!

Υπάρχουν υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και συνήθως καταλήγουν είτε στην ανακύκλωση, είτε στα σκουπίδια. Μήπως είναι καιρός να έχουν καλύτερη τύχη; Να, ας πούμε να καταλήξουν να στολίζουν ένα τοίχο ή ένα τραπεζάκι… Νομίζω θα τους άρεσε καλύτερα! Και σε εμάς θα άρεσε το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα τα ρολά από το χαρτί κουζίνας και τουαλέτας, θα μπορούσαν άνετα να γίνουν πρώτη ύλη για μια πανέμορφη κατασκευή!

Ας δούμε μαζί κάποιες ιδέες!
EIK.1
Ένα υπέροχο δέντρο, στηριγμένο σε ένα ρολό χαρτί. Αφού σχεδιάσετε το έργο σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα κοπίδι ακριβείας. Ένα τέτοιο είναι το νυστέρι. Θα το βρείτε στα φαρμακεία και στα είδη αργυροχρυσοχοΐας. Υπάρχουν ανταλλακτικά ξυραφάκια με πολύ λεπτή μύτη - για τη λεπτοδουλειά που το θέλουμε, είναι ένα κι ένα!
EIK.2
Κόψτε σε ροδέλες ένα ρολό χαρτί και φτιάξτε ένα σχέδιο λουλουδένιο! Εάν θέλετε να το κρεμάσετε στον τοίχο, προμηθευτείτε ένα τελάρο ζωγραφικής ή ένα μακετόχαρτο. Το μακετόχαρτο είναι ένα χαρτόνι με πεπιεσμένο αφρολέξ ανάμεσα στις δυο πλευρές του. Υπάρχει σε διάφορα πάχη. Tο ιδανικό για ένα τέτοιο έργο που δεν έχει βάρος, ούτε πολλές στρώσεις κόλλας, είναι τα 3 χιλιοστά.
EIK.3
Αυτό το πολύ όμορφο σπίτι, μου θυμίζει ημερολόγιο από μόνο το … θα πρόσθετα λοιπόν, μόνο ένα μικρό ημερολόγιο… αυτό με τα ποιηματάκια! Ρετρό, το ξέρω! Έρχεται από μια άλλη εποχή και μου φτιάχνει τη διάθεση! Όμως, εάν δεν θέλετε ημερολόγιο, μπορείτε να κολλήσετε ένα μπλοκάκι σημειώσεων! Εννοείται ότι θα προσθέσετε και τις ημερομηνίες μέχρι τις 31.  Κόβουμε τα ρολά –εάν είναι από ρολό τουαλέτας, στη μέση- και τα κολλάμε σε ένα χαρτί της αρεσκείας μας με το στόμιο προς τα κάτω (κάθετα). Κόβουμε περιμετρικά. Με χοντρό μαρκαδόρο γράφουμε τους αριθμούς από το 1-31. Θα χρησιμοποιήσουμε και εδώ σαν βάση το μακετόχαρτο ή κάποιο άλλο χοντρό χαρτόνι, ή ακόμα και ένα τελάρο ζωγραφικής μας κάνει. Κολλάμε τους κυλίνδρους έτσι ώστε να βλέπουμε τα νούμερα. Σχηματίζουμε ένα τρίγωνο- όπως της φωτογραφίας- για τη σκέπη και προσθέτουμε για καπνοδόχο ένα ρολό ακόμα! Μην ξεχάσετε να βάλετε τον καπνό-χαρτομάντηλο!
Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.