Κάντε δώρο στον εαυτό σας μη επεμβατικές, ανώδυνες θεραπείες αντιγήρανσης

Μπορεί να ακούγεται σαν ευχή ή σαν Χριστουγεννιάτικο Θαύμα, είναι όμως απλά το αποτέλεσμα της εξέλιξης της Πλαστικής και Αισθητικής Ιατρικής, όπου χωρίς νυστέρι, και χωρίς επεμβάσεις γυρίζουμε το χρόνο πίσω. Άμεσα, σε λίγα μόνο λεπτά, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, οι θεραπείες Fast and Rejuvenation and Face Recovery είναι προσβάσιμες και προσιτές σε όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία αλλά και την οικονομική κατάσταση.

Σχεδόν όλοι είχαμε ένα δύσκολο χρόνο, με πολλή δουλειά, πολλή κούραση, πολλές απαιτήσεις και μεγάλη ανασφάλεια. Όλοι αξίζουμε, για όλα όσα καταφέραμε, αντέξαμε, δημιουργήσαμε για εμάς και τους αγαπημένους μας, να προσφέρουμε και στον εαυτό μας ένα δώρο, μία επιβράβευση. Οι ιατρικές θεραπείες ομορφιάς, φροντίδας και αναζωογόνησης, θα μας βοηθήσουν να νιώσουμε καλύτερα, να νιώσουμε όμορφα με εμάς τους ίδιους πρώτιστος, αλλά και με τους άλλους. Το αξίζουμε να μας δείξουμε και να μας υπενθυμίσουμε ότι μας αγαπάμε, όλοι, άντρες και γυναίκες.

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τον νέο χρόνο είναι να σταματήσουμε το χρόνο.

Για το επόμενο διάστημα, και μέχρι τις εορτές, μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλές θεραπείες, με μεγάλη διάρκεια και άμεσο αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες, και τις προσδοκίες που έχει ο κάθε ένας από εμάς.

Δύο πολύ γνωστές θεραπείες είναι το «botox» και το υαλουρονικό.

Θεραπεία με «botox»

Με την εφαρμογή του botox, σε δέκα μόλις λεπτά, το πρόσωπό μας μπορεί να δείξει, και να είναι, ξεκούραστο και ανανεωμένο. Το botox -ή πιο επιστημονικά η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α- είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που δρα πάνω στο μυ, με αποτέλεσμα να αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος παροδικά, αναστρέψιμα και να εμποδίζει το μυ να κάνει συσπάσεις.

Η θεραπεία (με) botox είναι η Ιατρική Αισθητική πράξη την οποία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ιατρό, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ανατομίας του προσώπου, της δοσολογίας, των ενδείξεων και αντενδείξεων, και μπορεί να μετριάσει ή να σταματήσει στοχευμένα τη σύσπαση κάποιων μυών, οι οποίοι ευθύνονται για τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης του προσώπου. Το botox ηρεμεί/ χαλαρώνει τους μυς στους οποίους ενίεται, βελτιώνοντας σημαντικά, χωρίς νυστέρι και παρενέργειες, την εμφάνιση των ρυτίδων. Αυτός είναι και ο λόγος που το botox ενδείκνυται για τις ρυτίδες που προκαλούνται από την υπερδραστηριότητα των μυών και τη λέπτυνση, γήρανση του δέρματος.

Οι περιοχές του προσώπου στις οποίες βρίσκει εφαρμογή είναι: Το μέτωπο, τα βλέφαρα (όταν υπάρχει βλεφαρόσπασμος) και η περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), ο λαιμός.

Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας που προβληματίζονται με τις ρυτίδες έκφρασης και κούρασης του προσώπου τους και επιθυμούν την εξομάλυνσή τους.

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Η δεύτερη θεραπεία η οποία πραγματοποιείται επίσης σε λίγα μόνο λεπτά, και μπορεί πραγματικά να μας κάνει να φαινόμαστε και να νιώθουμε κατά πολλά χρόνια νεότεροι είναι το υαλουρονικό οξύ. Με την εφαρμογή του μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες και να αναμορφώσουμε τα χαρακτηριστικά σε λίγα μόνο λεπτά.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι η Ιατρική Αισθητική πράξη κατά την οποία ο Πλαστικός Χειρουργός, μπορεί να αναμορφώσει, ως ένα βαθμό, τη χαλάρωση, την πτώση, τις βαθιές και λεπτές ρυτίδες. Εγχύεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα με στόχο τη διόρθωση, το «γέμισμα» των ρυτίδων και την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου.

Συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, το οποίο προσδίδει στους ιστούς ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Περιέχει πρωτεογλυκάνες, οι οποίες έχουν τη ιδιότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα.

Το υαλουρονικό, ως φυσικό συστατικό του δέρματος, με την πάροδο του χρόνου μειώνεται/ αποδομείται, με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζει προβλήματα ενυδάτωσης και «σπασίματος». Με τις συνεχείς συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση του προσώπου, το υποδόριο λίπος είτε μετατοπίζεται είτε καταστρέφεται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στη θέση αυτού του ιστού ένα κενό, μέσα στο οποίο καθηλώνεται το δέρμα, δημιουργώντας μια εισολκή, δηλαδή τη γνωστή σε όλους ρυτίδα. Το υαλουρονικό τοποθετείται μέσα σε αυτόν τον χώρο, γεμίζοντας το κενό και καταστρέφοντας τη ρυτίδα, όταν πρόκειται για ρυτίδες. Γενικότερα, στην όποια περίπτωση θέλουμε να προσδώσουμε όγκο σε μια περιοχή, το υαλουρονικό θα μας δώσει τη λύση με φυσικό και άμεσο τρόπο.

Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για τη διόρθωση: Των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, μετώπου, προσώπου, μεσόφρυου, των ρινοπαρειακών αυλάκων, του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών, του περιγράμματος του προσώπου, του περιγράμματος της μύτης (σε κάποιες περιπτώσεις αντικαθιστά ακόμα και το χειρουργείο), του σχήματος μιας περιοχής ή ενός οργάνου όπως είναι το πέος, τα γυναικεία εξωτερικά γεννητικά όργανα, οι γλουτοί, οι μαστοί κ.ά.

Νήματα έλξεως ή ανάρτησης

Μία ακόμα εκπληκτική θεραπεία, τόσο σε χρόνο όσο και σε αποτελέσματα είναι τα γνωστά μας νήματα έλξεως ή ανάρτησης, ή όπως πολύ επιτυχημένα αποκαλούνται «εναίσιμο λίφτινγκ» Με μία μόνο συνεδρία μπορούμε να ανορθώσουμε τόσο το δέρμα όσο και την αυτοπεποίθηση μας.

Το ενέσιμο λίφτινγκ αφορά στην τοποθέτηση βιοαπορροφήσιμων νημάτων, κάτω από το δέρμα, στην ενδιαφερόμενη περιοχή του προσώπου ή του σώματος, που θέλουμε να ανορθώσουμε και να αναζωογονήσουμε. Κατά τη διαδικασία απορρόφησης τους από τον οργανισμό, δημιουργούν μία αντίδραση τύπου ξένου σώματος, η οποία προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού και νέας αγγειογένεσης. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν στήριξη, φρεσκάδα, ανάπλαση στην περιοχή της θεραπείας μας.

Στα νήματα νέας γενιάς, ο χρόνος της επέμβασης είναι ιδιαίτερα σύντομος. Επιπλέον, χαρακτηρίζονται από πλήρη βιοαπορροφησιμότητα και προσφέρουν άμεσο, μόνιμο ή ημιμόνιμο αποτέλεσμα χωρίς τομές, χωρίς νοσηλεία και με απόλυτη ασφάλεια. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του ενέσιμου λίφτινγκ είναι το φυσικό αλλά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, άμεσα μετά την εφαρμογή του, καθώς και η δυνατότητα επιστροφής στις δραστηριότητές σας αμέσως μετά.

Μπορούν να εφαρμοστούν στις περιοχές γύρω από τα μάτια για την ανόρθωση: των φρυδιών, των ζυγωματικών, του λαιμού, του περιγράμματος του προσώπου, της ρινοχειλικής αύλακας, στην άνω και κάτω κοιλιακή χώρα, στους μηρούς, στην πρόσθια ή και οπίσθια επιφάνεια, στα γόνατα, στους γλουτούς, στα μπράτσα. Ουσιαστικά σε όλο το σώμα. Είναι σημαντικό η εφαρμογή των ενέσιμων νημάτων να γίνεται από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, που γνωρίζει λόγω ειδικότητας, την ανατομία και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής του σώματος, μιας και ξέρει να τις χειρουργεί. Αυτό θα προσδώσει στο τελικό αποτέλεσμα, την ποιότητα που πλησιάζει, εκείνη της χειρουργικής επέμβασης χωρίς νυστέρι.

Βλέμμα λαμπερό και ξεκούραστο, με το total eye riguvination

Xωρίς μαύρους κύκλους και σακούλες πια κάτω από τα μάτια! Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής• σε αυτά διαβάζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τη διάθεση, την κούραση, την ηλικία του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας. Οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες κάτω από τα μάτια, και τα πρησμένα βλέφαρα, κάνουν τα μάτια μας και κατ’ επέκταση και το πρόσωπο μας να φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο και θλιμμένο. Και δεν είναι αυτό το βλέμμα με το οποίο θέλουμε να αντικρίσου με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας φέρνει η νέα χρονιά. Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο με θεραπείες «eye rejuvenation» που πραγματοποιούνται σε τέσσερεις φάσεις, σε κάθε συνεδρία και χρειάζονται 4 έως 8 επαναλήψεις, με αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Μετά την θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις υποχρεώσεις και στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανένα σημάδι , γιατί ακόμα και τα σημάδια της κούρασης και του χρόνου θα έχουν υποχωρήσει!

Τα αποτελέσματα θα βελτιώνονται μέρα με την μέρα και θα αθροιστούν με το πέρας των θεραπειών και θα διαρκέσουν στον χρόνο.

Η συγκεκριμένη θεραπεία συνδυάζεται άριστα με τα ειδικά εξατομικευμένα πρωτόκολλα σύσφιξης και αντιγήρανσης εφαρμόζουμε στο ιατρείο. Επιπλέον αν οι παραπάνω θεραπείες συνδυαστούν με κάποιες από τις ενέσιμες θεραπείες που παρουσιάστηκαν παραπάνω το τελικό αποτέλεσμα προσομοιάζει εκείνο ενός face lifting, άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς χειρουργείο.

Όποια θεραπεία και αν επιλέξετε, πριν ή μετά τις γιορτές, βιώστε την ως ένα μοναδικό δώρο και σαν ευκαιρία να προσφέρετε στον εαυτό σας, την προσοχή και τη φροντίδα που του χρειάζεται και που σας αξίζει.

Νεκτάριος Ντουντουλάκης

Πλαστικός Χειρουργός (dudulakis.com)

Διεύθυνση Ιατρείου: Σαρανταπόρου 1 & Πατησίων 335 (πάνω από τη BP)

Τηλ./Fax: 210 22 35 410
Kινητό: 69 4439 1229
Email: iatriodudulaki@gmail.com