Αρχική InfoMommy Υγεία Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) είναι μια αφορμή για να επισημανθεί η αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της επιμελούς φροντίδας της «γυναικολογικής» υγείας, αναφέρει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Αν και πολλές φορές κάποια γυναικολογικά συμπτώματα ανησυχούν άδικα τις γυναίκες, όταν κάποια άλλα συμπτώματα εμφανίζονται, η γυναίκα οφείλει να επισκεφθεί το γυναικολόγο της και να μη παραμελεί τον εαυτό της.

Ο πόνος στην περίοδο μπορεί να οφείλεται σε κάποια κύστη της ωοθήκης ή σε ενδομητρίωση. Πριν όμως φτάσουμε σε ριζικές λύσεις για να απαλλάξουμε τη γυναίκα από το βασανιστήριο του μηνιαίου πόνου, καλό είναι να αποκλείσουμε άλλες απλούστερες αιτίες, όπως διαταραχές από το έντερο, στρες και πολλά άλλα. Όταν ο κύκλος γίνεται άστατος μπορούμε να υποψιαστούμε ότι η πιθανή αιτία είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες, κύστες ωοθήκης ή κάποια άλλη ορμονική ανωμαλία. Τις περισσότερες όμως φορές η αιτία είναι πολύ πιο απλή, όπως αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου, το στρες, απότομη ή μεγάλη απώλεια βάρους και πολλά άλλα.

Τα αυξημένα υγρά από τον κόλπο που ίσως συνοδεύονται από δυσοσμία, ερεθισμό, κνησμό (φαγούρα) και άλλα, μπορεί να οφείλονται σε κολπίτιδα από μικρόβια, αλλά μπορεί να προκληθούν και από καθημερινή, αλόγιστη χρήση σερβιέτας ή κάποιου ακατάλληλου για την ευαίσθητη περιοχή αφρόλουτρου.

Η εμφάνιση αίματος μετά από την ερωτική επαφή μπορεί να οφείλεται σε κακοήθεια του τραχήλου της μήτρας ή σε έντονη τραχηλίτιδα, χωρίς όμως να αποκλείεται μια απλή εκδορά στον κόλπο. Όταν εμφανίζεται ένα μικρό ογκίδιο στα έξω γεννητικά όργανα μπορεί να είναι ένα κονδύλωμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν εξαπλωθεί, αλλά μπορεί να είναι μια απλή «κρεατοελιά» που χρειάζεται μόνο απλή παρακολούθηση.

Αν υπάρχει πόνος χαμηλά στην κοιλιά μπορεί να υπάρχει ενδομητρίωση, ινομύωμα μήτρας, κύστη ωοθήκης κλπ. Χρειάζεται όμως σωστή διερεύνηση πριν βάλουμε σε ταλαιπωρία τη γυναίκα, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάτι πολύ πιο αθώο, όπως εντερικές διαταραχές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.