Αρχική InfoMommy Υγεία Κάντε το τεστ και ελέγξτε τη μνήμη σας!

Κάντε το τεστ και ελέγξτε τη μνήμη σας!

thinkΥπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Δοκιμάστε το τεστ που ακολουθεί, ώστε να διαπιστώσετε πόσο καλά μπορείτε να θυμάστε διάφορες καταστάσεις και πράγματα.

Ακολουθεί μια λίστα με δώδεκα λέξεις. Διαβάστε τη μια φορά και στη συνέχεια γράψτε τις λέξεις σε μια κόλλα χαρτί για να διαπιστώσετε πόσες μπορείτε να θυμηθείτε. Έχετε ένα φύλλο χαρτί και ένα στυλό έτοιμο να καταγράψετε τις απαντήσεις σας.

Λέξεις που πρέπει να θυμάστε:

Βάζο
Τσαγιέρα
Τίγρης
Φωτογραφική μηχανή
Βιβλίο
Παγωτό
Μαξιλάρι
Φτυάρι
Πιάνο
Σπίτι
Καπέλο
Πορτοκάλι

Ξεκινήστε να τις γράψετε! Έχετε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Αποτελέσματα:

● Από 0 έως 4 λέξεις: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και δεν κινδυνεύετε από άνοια.

● Από 5 έως 9 λέξεις: Έχετε δείγματα απώλειας μνήμης που μπορεί να είναι ένα σημάδι ένδειξης της νόσου Αλτσχάιμερ ή κάποιας άλλης μορφής άνοιας.

● Από 10 λέξεις και πάνω: Ίσως το πρόβλημα απώλειας μνήμης να είναι πιο σοβαρό από ότι νομίζατε. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα έναν νευρολόγο για να σας βοηθήσει στο πρόβλημα.

Πηγή: www.iatropedia.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.