- InfoKids - https://www.infokids.gr -

Καραμέλες ζελεδάκια μήλο

Ποιο παιδάκι δεν έχει γευτεί έστω και μια φορά στη ζωή του τις απίστευτες καραμέλες ζελεδάκια με γεύση και άρωμα φρούτων; Εγώ τις αγαπώ από παιδί και με την πρώτη ευκαιρία που θα τις δω δεν θα πω όχι σε μια γευστική δοκιμή. Βέβαια, την αγάπη μου αυτή την μετέδωσα και στα παιδιά μου που κάθε φορά που πάμε σούπερ μάρκετ μου ζητούν επίμονα να τους αγοράσω ζελεδάκια. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν μπήκαμε με τα πιτσιρίκια στη κουζίνα και φτιάξαμε τις δικές μας σπιτικές καραμέλες ζελεδάκια και μάλιστα με γεύση μήλο! Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και μου ζήτησαν να φτιάξουμε και άλλες γεύσεις τώρα που πλησιάζει το παιδικό μας πάρτι! Ακολουθήστε τη συνταγή μας και θα φτιάξετε 36 μοναδικές καραμελίτσες!

Υλικά:

8 μήλα
225 ml νερό
340 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Αλείφουμε ένα μέτριου μεγέθους ταψί με λάδι και στη συνέχεια στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν περίπου για 15 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ακόμα για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μήλα μας. Αν τα μήλα μας αρχίζουν να φαίνοντε στεγνά τότε σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι.Αφού είναι έτοιμα περνάμε τα μήλα από ένα λεπτό σουρωτήρι ή ένα μύλο τροφίμων, έτσι ώστε να γίνουν πουρές. Βάζουμε και πάλι τον πουρέ μήλου στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τι χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα ενώ προσέχουμε να ανακατεύουμε συχνά την κατσαρόλα ώστε να αποτρέψουμε το καψάλισμα του.Μετά από μια ώρα περίπου πρέπει το μίγμα μας να έχει αρχίσει να σκληραίνει, όταν γίνει αυτό ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και δημιουργούμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού μια ισόπαχη στρώση. Αφήνουμε το ζελέ μήλου για αρκετές ώρες ή και όλη νύχτα ώστε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Για να ελέγξετε την τελική σύσταση μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αν το ζελέ δεν είναι αρκετά σκληρό μπορείτε να το αφήστε να ψηθεί λίγο ακόμα και μετά να το αφήσετε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε το ζελέ σε κύβους και τους τοποθετούμε μέσα σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει τη ζάχαρη ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.Οι καραμέλες μήλου σας είναι έτοιμες.