Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Καρπούζι: Το "θαυματουργό" φρούτο του καλοκαιριού

Καρπούζι: Το "θαυματουργό" φρούτο του καλοκαιριού

Watermelon-Red-FoodΤο καρπούζι είναι το απόλυτα καλοκαιρινό φρούτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικό (περιέχει έως 92% νερό) και φυσικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Κάντε το μέρος της καθημερινής διατροφής σας και θα επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του, που κυμαίνονται από τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας μέχρι του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανακαλύψετε παρακάτω έξι από τα καταπληκτικά οφέλη του καρπουζιού για τον οργανισμό:

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και των οστών
Το λυκοπένιο στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καρδιαγγειακή υγεία μας και αναγνωρίζεται ως απαραίτητος παράγοντας για την προώθηση της καλής υγείας των οστών. Επιπλέον, μειώνει το οξειδωτικό στρες το οποίο αναστέλλει τη δραστηριότητα των οστεοβλαστών και οστεοκλαστών, δύο οστικών κυττάρων που επισκευάζουν τις ζημιές που παθαίνει ο σκελετός από τα βάρη των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Μειώνει το λίπος
Η κιτρουλίνη στο καρπούζι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση του λίπους στα λιποκύτταρα. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη με τη βοήθεια των νεφρών. Όταν καταναλώνουμε κιτρουλίνη, τα λιποκύτταρα δημιουργούν λιγότερο λίπος, με αποτέλεσμα την πρόληψη της υπερβολικής συσσώρευσης στο σώμα.

Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις όπως τα φλαβονοειδή, τα καροτενοειδή και τα τριτερπενοειδή, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές για τη μείωση της φλεγμονής και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ώριμα καρπούζια, καθώς είναι αυτά που περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις ευεργετικές φαινολικές ενώσεις.

Προσφέρει μυϊκή υποστήριξη
Πλούσιο σε κάλιο, το καρπούζι είναι ένας σημαντικός φυσικός ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση της δράσης των νεύρων και των μυών στο σώμα μας. Το κάλιο καθορίζει το βαθμό και τη συχνότητα με την οποία λειτουργούν οι μύες μας και ελέγχει τη διέγερση των νεύρων στο σώμα.

Βελτιώνει την υγεία των ματιών
Το καρπούζι αποτελεί θαυμάσια πηγή Β-καροτίνης, η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, βοηθώντας στην παραγωγή των απαραίτητων χρωστικών ουσιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και προστατεύοντας από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Η βιταμίνη Α διατηρεί επίσης υγιές το δέρμα και τα δόντια μας.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ο ρόλος της βιταμίνης C στην επούλωση των πληγών έχει επίσης παρατηρηθεί σε πολλές μελέτες, καθώς είναι απαραίτητη για το σχηματισμό νέων συνδετικών ιστών. Τα ένζυμα που εμπλέκονται στο σχηματισμό του κολλαγόνου (το κύριο συστατικό της επούλωσης του τραύματος) δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη βιταμίνη C.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.