Δευτέρα 24 Μαρτίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Γρήγορη και εύκολη κασερόπιτα

Η πίτα αυτή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τυρί έχετε στο σπίτι – ή με συνδυασμό τυριών!

Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πίτες της που μπορούν να σερβιριστούν ακόμα και ως κυρίως πιάτο. Σήμερα σας προτείνουμε μια τραγανή κασερόπιτα!

Υλικά:

800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 μεγάλα αβγά
βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας( ή λαδώνοντας) το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, με ανάλογο πιπέρι.

Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ’ ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τ’ αβγά με τα 4/5 του γάλακτος, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30′-45΄και μετά την ψήνουμε για 40΄. Ελέγχουμε το ψήσιμο σηκώνοντας την άκρη.

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Αλμυρό κέικ για το βραδινό ή το σνακ του παιδιού

Ροή Ειδήσεων