Καταγγελία για οδηγό λεωφορείου: “Δεν άφησε έγκυο με μωρό στο καρότσι να επιβιβαστεί”

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως. Μια έγκυος γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ δεν την άφησε να επιβιβαστεί μαζί με το μωρό της που ήταν σε καρότσι. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ανάληψης.

ΟΑΣΘ: Οδηγός δεν άφησε έγκυο με μωρό στο καρότσι να επιβιβαστεί

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο voria.gr η 29χρονη έγκυος, όταν έφτασε το λεωφορείο στη στάση όπου περίμενε, σταμάτησε μπροστά σε κολωνάκι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο με το καρότσι, στο οποίο βρισκόταν το 15 μηνών παιδάκι της.

Η γυναίκα πήγε στην μπροστινή πόρτα του λεωφορείου και ζήτησε από τον οδηγό να μετα μετακινήσει λίγο το λεωφορείο για να μπορέσει να ανέβει. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός της είπε ότι για να ανέβει στο όχημα θα πρέπει να «διπλώσει» το καρότσι του παιδιού.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε η έγκυος, εκείνη την ώρα το λεωφορείο δεν είχε κόσμο και το καρότσι χωρούσε.

Αυτό ήταν δύσκολο να γίνει γιατί το καρότσι μου δεν διπλώνει. Αλλά εκτός αυτού, είμαι επτά μηνών έγκυος και προφανώς ήταν αδύνατο να πάρω το 15 μηνών παιδί μου αγκαλιά και να διπλώνω ταυτόχρονα το καροτσάκι. Όλα αυτά τα είπα στον οδηγό αλλά μάταια.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες του λεωφορείου και αποχώρησε, χωρίς να επιβιβαστεί η έγκυος μητέρα, η οποία «πήρε» το επόμενο λεωφορείο της γραμμής.

Στο λεωφορείο χωρούσε το καρότσι καθώς δεν ήταν γεμάτο από κόσμο

Η 29χρονη αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με το Τμήμα Παραπόνων του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας το περιστατικό. “Από εκεί μου ανέφεραν ότι το λάθος του οδηγού ήταν μόνο ότι σταμάτησε μπροστά σε κολονάκια”, σημειώνει η 29χρονη, η οποία προχώρησε σε καταγγελία και στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όταν έφτασε στο κέντρο.

Πρόθεση της ίδιας είναι να γίνει η καταγγελία της περιπέτειάς της με τον ΟΑΣΘ και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Πάντως, ο Κανονισμός Δικαιωμάτων των Επιβατών (ΦΕΚ 1181-Β/2015) που ακολουθούν όλα τα μέσα μεταφοράς προβλέπει ότι για τη μετακίνηση μικρών παιδιών τα βρεφικά/παιδικά καρότσια πρέπει να διπλώνουν, ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μεταφέρονται κανονικά στο λεωφορείο, εφόσον αυτό δεν είναι γεμάτο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στον Κανονισμό: «Για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με τη χρήση βρεφικού/παιδικού καροτσιού στην περίπτωση των αστικών τακτικών γραμμών με οδικά μέσα (λεωφορεία) συνίσταται όπως ο συνοδός:

– Επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη μεσαία (-ες) θύρα (-ες)
– Μεταφέρει το βρεφικό/παιδικό καρότσι διπλωμένο. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός του παιδιού προτιμά να μεταφέρει το παιδί μέσα σε αυτό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός ανοιχτού παιδικού καροτσιού ανά όχημα ή δύο για αρθρωτά λεωφορεία και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και μόνο εφόσον ο οδηγός κρίνει ότι η πληρότητα του οχήματος το επιτρέπει».

Διαβάστε επίσης:

«…και βγαίνω!»: Μια βρεφική παράσταση με ζωντανή μουσική και χορό για θεατές από 10 μηνών στο Studio Μαυρομιχάλη (από 15/10)

Αιγάλεω: Άγρια συμπλοκή 16χρονου μαθητή με τον διευθυντή σε ΕΠΑΛ – Κατέληξαν στο νοσοκομείο

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την πώληση πασίγνωστου καλλυντικού – ΜΗΝ το χρησιμοποιείτε