- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καταγγελία γονέων: Κλείδωσαν νήπια στην τάξη γιατί το σχολείο δεν είχε αυλόπορτα

Καταγγελία γονέων: Κλείδωσαν νήπια στην τάξη γιατί το σχολείο δεν είχε αυλόπορτα

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας χτύπησε για τη νέα σχολική χρονιά και τα παρατράγουδα δεν έλειψαν.

«Κλείδωσαν» νήπια στην τάξη γιατί το σχολείο δεν είχε αυλόπορτα – Οργισμένες αντιδράσεις

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλουν οι γονείς ότι συνέβη από την πρώτη κιόλας μέρα στο παράρτημα του 34ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου. Το σχολείο φιλοξενείται σε προκάτ κτίριο [1] όπου απουσιάζουν βασικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν διαθέτει ούτε αυλόπορτα ως εκ τούτου, τα νηπιάκια πέρασαν την πρώτη μέρα στο σχολείο «κλειδωμένα» μέσα στην τάξη και δεν έκαναν καθόλου διάλειμμα υπό τον φόβο να μην βρεθούν εκτός σχολείου και βγουν στο δρόμο.

Οι γονείς των 20 μικρών παιδιών που φοιτούν στο εν λόγω παράρτημα είναι έξαλλοι με τα όσα αντίκρισαν και κατηγορούν τους αρμόδιους ότι πολλά σημεία στις νεοσύστατες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου είναι άκρως επικίνδυνα ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα. [2]

Μάλιστα κάνουν λόγο για προχειρότητα και για  άρον-άρον  λειτουργία του σχολείου, προκειμένου να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει συνολικά η περιοχή του Ευόσμου.

Πέραν της απουσίας αυλόπορτας, καλώδια κρέμονται από τσιμεντοκατασκευές,  η περίφραξη δεν έχει ολοκληρωθεί, αιχμηρά συρματοπλέγματα περιμετρικά του προαυλίου εξέχουν με κίνδυνο τραυματισμού, ενώ ανολοκλήρωτες υδραυλικές εγκαταστάσεις πετιούνται ξαφνικά από το υπέδαφος μέσα από λακκούβες, με την οργή των γονέων να ξεχειλίζει. [3]

Η θέση του Δ. Κορδελιού Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου κατά την τελετή παράδοσης των προκάτ αιθουσών προσχολικής αγωγής είχε ανακοινώσει ότι οι νέες αίθουσες είναι εμβαδού 36 τ.μ. έκαστη (6×6μ.), πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό, διαθέτοντας κλιματισμό, ενώ δεν υστερούν στο παραμικρό από τις συμβατικές σχολικές αίθουσες, τηρώντας κατ΄ ελάχιστο την εγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή των ΚΤΥΠ ΑΕ, σε ότι αφορά στα υλικά κατασκευής.

Οι ανάγκες της σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι τεράστιες και διαχρονικές. Ως νέα δημοτική αρχή κληθήκαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσουμε λύσεις, ώστε η εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο.

Με εντατικές προσπάθειες και έχοντας να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες σε αυτό το εξαιρετικό δύσκολο διάστημα της πανδημίας, προσπαθήσαμε με την προσωρινή λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της έλλειψης σχολικών μονάδων, διασφαλίζοντας το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του Δήμου μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Διαβάστε επίσης:

Το προαύλιο αυτού του ελληνικού δημόσιου σχολείου γέμισε με επιδαπέδια παιχνίδια και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν [4]

Πάτρα: “Έφυγε” 46χρονη μητέρα 3 παιδιών μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό [5]

Αρκαδία: Τι έδειξε η νεκροψία του 15χρονου μαθητή που “έφυγε” αιφνίδια [6]

Απ’ ό,τι ή απ’ ότι; Ένας έξυπνος τρόπος για να τα ξεχωρίζουν οι μαθητές και να τα γράφουν σωστά [7]