- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καταγγελία μητέρας 15χρονης για τον θάνατο της κόρης της από ιατρική αμέλεια στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (video)

Σε σοβαρές καταγγελίες για ιατρικό λάθος και μηνυτήρια αναφορά, προχώρησαν οι γονείς ενός κοριτσιού 15 ετών που έπασχε από ένα εκ γενετής νόσημα στο έντερο, παρουσίασε μία επιπλοκή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης [2] και δεν έγιναν, σύμφωνα με τη μητέρα του, οι κατάλληλες ιατρικές ενέργειες. [3]

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης – Στο πλευρό τους οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας

Οι γονείς της 15χρονης Χριστίνας – Μαρίας κατέθεσαν σήμερα μήνυση σε βάρος έξι γιατρών του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους είχαν τους γονείς της τρίχρονης Κατερίνας που πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο πριν από τρεις μήνες από άγνωστη αιτία μετά από δεκαήμερη νοσηλεία. Είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο αλλά δεν πρόλαβαν να τη σώσουν. Και εκεινοι καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια και εγκληματικά λάθη και ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για να μην κινδυνεύσει άλλο παιδί.

«11 μέρες το παιδί μου εκεί πέρα ήταν και δεν του δώσανε σημασία. Άλλα μας λέγανε και άλλα κάνανε. Θέλω την τιμωρία τους» [4], ανέφερε ο πατέρας της 3χρονης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ oι γονείς υποστηρίζουν ότι ακόμη δεν τους έχει απαντήσει κανείς για ποιο λόγο έφυγε το παιδί τους από τη ζωή.

Πώς “‘εσβησε” η 15χρονη Χριστίνα Μαρία

Η 15χρονη Χριστίνα Μαρία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό συμφύσεων καθώς από βρεφική ηλικία αντιμετώπιζε πρόβλημα στο έντερο. Από τριών έως 15 ετών ζούσε φυσιολογικά. Τέλη Οκτωβρίου του 2021 διαμαρτυρήθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχές Νοεμβρίου χειρουργήθηκε στο Παπαγεωργίου. Από τότε όπως καταγγέλλουν οι γονείς ξεκίνησε ο εφιάλτης.

«Το μηχάνημα δίπλα το μόνιτορ ανά πέντε λεπτά βαρούσε συνέχεια. 140, 150, 160, 170, 175 και έλεγα γιατί το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Η απάντηση; Μου λέγανε θέλει υγρά….

Φωνάζω το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Στις 04.00 τα ξημερώματα είπα φωνάξτε το γιατρό….12.00 η ώρα μου λέει το παιδί μαμά δεν βλέπω καλά πονάω εδώ (δείχνει το στήθος), μαμά δεν βλέπω καθόλου. Βγήκα παίρνω τον κ. Σπυριδάκη, λέει στο παιδί μου πως σε λένε; Λέει Μαρία Παπαδοπούλου, Τι τάξη πας;

Πρώτη λυκείου, τι ομάδα είσαι ΠΑΟΚ. Και εκείνη την ώρα γυρνάνε τα μάτια της και μου φωνάζει τρέξε γρήγορα φέρε γιατρούς φέρε βοήθεια όλους», λέει η μητέρα της 15χρονης, Ανθή – Πετρούλα Μακροπούλου

Μετά από επιπλοκές παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2021 μπορεί ένα παιδί να πεθάνει από περιτονίτιδα σε ένα νοσοκομείο»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στην κλινική δεν υπήρχαν απινιδωτής, ηπαρίνες, ενώ ο γιατρός δεν ξεκίνησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα λεπτά και το παιδί να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες. «Όταν το επανέφεραν το οδήγησαν στο χειρουγείο. Διαπίστωσαν ότι είχε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Από εκεί και πέρα το παιδί είχε εγκεφαλικές βλάβες, αλλά ουσιαστικό το παιδί είχε χάσει το παιχνίδι με τη ζωή και μετά από 20 μέρες πέθανε», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλη η Τζούλια Αλεξανδράτου με τα πικρόχολα σχόλια για την εγκυμοσύνη της: «Να καθαρίσετε την ψυχή σας, σκουπίδια» [5]

Γιώργος Λιανός -Κωνσταντίνα Καραλέξη: Ετοιμάζουν τη βάφτιση της κόρης τους! [6]

Συγκλονίζει η ιστορία μίας 7χρονης με άνοια: «Της δείχνουμε την αγάπη μας, όσο κι αν πονάμε» [7]

“Η ποδιά της γιαγιάς”: Ένας ύμνος στις γιαγιάδες που μας μεγάλωσαν και πάντα τις αναπολούμε με νοσταλγία και αγάπη [8]