- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καταγγελία σοκ για τον τραγουδιστή του “Mama”: “Έλεγε στα παιδιά να ληστεύουν τράπεζες και να φυτεύουν ναρκωτικά”

Μια καταγγελία που προκαλεί έντονες σκέψεις έγινε από έναν πατέρα στην Κρήτη για τον ράπερ, Sin Boy.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας δύο κοριτσιών έκανε μία ανάρτηση για την εμφάνιση του ράπερ, που έσπασε κάθε ρεκόρ στο Youtube με το τραγούδι “Mama”, στο Ρέθυμνο, με αφορμή το colour festival, με όσα του είπαν οι κόρες του για εκείνο το βράδυ και πραγματικά τα όσα γράφει προκαλούν… έντονο προβληματισμό.

Διαβάστε τα όσα έγραψε

«Συνήθως δεν γράφω, κρατάω χαλαρή στάση, αλλά μετά τις τελευταίες λεπτομέρειες της κόρης μου, αυτό δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι!!!!

Την Κυριακή λοιπόν, οι κόρες μου πήγαν στο colour festival (σσ. εννοεί το Holi Fest) που γινόταν στο Ρέθυμνο, όπως κάθε χρόνο, για μικρά και μεγαλύτερα παιδια! Guest star της βραδιάς και του σόου, ήταν ο SIN BOY που βγήκε 20:30 και έφυγε 20:45!

Το πρώτο πράγμα που είπε στα παιδιά που περίμεναν να τον δουν πώς και πώς, ήταν να μην γίνουν δικηγόροι και γιατροί, αλλά να ληστεύουν τράπεζες και να φυτεύουν χασίς! Όταν μάλιστα κάποιο παιδί κάπνιζε, του λέει, “Μαύρο καπνίζεις;”

Το παιδί για να δείξει ότι είναι κάποιος, του λέει, ναι, και όταν κάνει την κίνηση να κατέβει από την πίστα να του το πάρει, το παιδί του λέει ότι είναι κανονικό τσιγάρο και αυτός τον βρίζει!!!!! Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές και πάντα τέτοια!!!!!»

Δείτε την αρχική ανάρτηση

Η απάντηση του διοργανωτή στην καταγγελία του πατέρα

Διαβάστε τα όσα έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του Holi Fest Crete για το συμβάν, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Ανδρέας Γαρυφάλης.

“Αγαπητοί φίλοι,

Πληροφορήθηκα την δυσφορία που εξέφρασαν κάποιοι στο Ρέθυμνο σχετικά με την εμφάνιση του καλλιτέχνη Sinboy στο Φεστιβάλ Χρωμάτων που διεξήχθει τη Κυριακή 19 Μαϊου στο Ρέθυμνο, στον χώρο της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου. 

Θα ήθελα ως διοργανωτής να εκφράσω την άποψη μου αναφορικά με τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις μπορεί να εκφράστηκαν. 

Το Holifest δεν είναι συναυλία κανενός τραγουδιστή και ποτέ δεν επιτρέψαμε να επισκιάσει ο καλλιτέχνης την ιδέα και το σκοπό του φεστιβάλ. Γι’ αυτό άλλωστε οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών δεν ξεπερνούν τη μία ώρα, στη προκειμένη περίπτωση δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά σε ένα φεστιβάλ 6 ωρών.

Το Holifest έχει ως στόχο να χαρίσει στιγμές χαράς, να δώσει την δυνατότητα σε γονείς και παιδιά, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να αποτυπώσουν μοναδικές εικόνες λουσμένοι με χρώματα. Παράλληλα δεν προάγει ούτε τον αλκοολισμό μιας και δεν διαθέτει ούτε ποτά.

Πόσο δε μάλλον δεν είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο τα παιδιά εκτίθενται σε οποιοδήποτε κίνδυνο.

Παράλληλα, το Holifest έχει αποκτήσει και φιλανθρωπικό σκοπό. Από πέρυσι ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να χαρίσουμε χαμόγελα σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και γι’αυτό το σκοπό διατέθηκαν χρήματα από τα έσοδα μας στα κοινωφελή ιδρύματα: Ορίζοντα, Κηφαμεα, Ελεπάπ, Μεγαλόχαρη, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι ιθύνοντες τους. 

Μέσω του Holifest αναδεικνύουμε καλλιτεχνικές ομάδες του τόπου, όπως χορευτικές ομάδες zumba, bollywood, freestyle, oriental, τοπικά συγκροτήματα και djs της πόλης μας, αλλά και του νησιού γενικότερα. Αν στεκόμαστε στην μισάωρη εμφάνιση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη μειώνουμε την τεράστια συμβολή των ομάδων και των ανθρώπων αυτών στην επιτυχία του Ηolifest στο Ρέθυμνο. 

Το Holifest είναι ένα φεστιβάλ παγκοσμίου φήμης και είναι τιμή μας που μπορούμε και το πραγματοποιούμε στη Κρήτη. Αποτελεί σημείο αναφοράς και είναι ένα φεστιβάλ που γνωρίζουν οι ξένοι και αγαπούν να επισκέπτονται.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο καλλιτέχνη οφείλουμε να πούμε ότι παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην ασπαζόμαστε τις ρίμες του, δεν μπορούμε να αναιρέσουμε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δύο από τα τραγούδια του έχουν το ένα 35 εκατομμύρια views στο youtube και το δεύτερο 19 εκατομμύρια μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Όσο και αν δεν μας εκφράζει ο στίχος και η μουσική του, δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που έχει καταγράψει τόσα views. Στόχος μας ήταν να φέρουμε δύο καλλιτέχνες που ακούει η νεολαία ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική σε ένα φεστιβάλ, που ούτως η άλλως έχει αγκαλιάσει η νεολαία του Ρεθύμνου από τη πρώτη χρονιά. 

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι υπήρξαμε παιδιά και ακούγαμε Rolling Stones που ήταν απαγορευμένοι η και Ρεμπέτικα που ήταν απαγορευμένοι στίχοι. Δεν σημαίνει ότι τα υιοθετούσαμε, τα ασπαζόμασταν και οδηγούμασταν σε κακά μονοπάτια. Μην επιτρέπετε σε ένα καλλιτέχνη που θα εμφανιστεί μισή ώρα στο φεστιβάλ για να τραγουδήσει τα τραγούδια του, να χαλάσει ένα τόσο όμορφο θεσμό όπως το Φεστιβάλ Χρωμάτων. 

Κατανοώ ότι μπορεί να μην σας εκφράζει ο καλλιτέχνης, όμως δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι σήμερα εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας (βλέπε Γρηγόρη Αρναούτογλου) και έχει συνεχείς προτάσεις να εμφανιστεί σε εκπομπές σε όλα τα μέσα της χώρας. Εμείς απλά τον καλέσαμε να τραγουδήσει τα τραγούδια του, δεν ζητήσαμε να μάθουμε ούτε για το χαρακτήρα του, ούτε τι κάνει στη προσωπική του ζωή. 

Ευχόμαστε να απολαύσατε όλοι ένα μοναδικό φεστιβάλ που αποτύπωσε για ακόμα μία φορά την κουλτούρα και τον τρόπο που ξέρει να διασκεδάζει το Ρέθυμνο. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να σας χαρίσουμε μόνο χαμόγελα και λυπούμαστε αν κάποιοι επιτρέψατε να μετατραπεί ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ σε συναυλία ενός και μόνο καλλιτέχνη.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όλους

Ο διοργανωτής του Holi Fest Crete
Ανδρέας Γαρυφαλής

Υ.Γ: Αντί να προσπαθούμε να δαιμονοποιήσουμε ένα φεστιβάλ που τόσο όμορφες στιγμές έχει χαρίσει ίσως θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί τα παιδιά μας ξέρουν απ’έξω τους στοίχους του κάθε Sinboy και γιατί αναλώνουν τόσες από τις ώρες της μέρας τους στο youtube, αντί να παίζουν στις αλάνες. Ίσως κάπου εκεί να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να αναλάβει ο καθένας μας το δικό του μερίδιο ευθύνης.”

Αυτούσια η ανακοίνωσή του