Καταγγελία στο Infokids: “Το παιδί μου δεν πηγαίνει στο σχολείο γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα και του βάζουν απουσίες”

Μητέρα μαθήτριας της Β Λυκείου της Αττικής (σ.σ. το Ιnfokids.gr διαθέτει τα στοιχεία της) επικοινώνησε μαζί μας για να μας εκθέσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κόρη της με την επαναλειτουργία των Λυκείων.

Η καταγγελία της μητέρας στο Ιnfokids

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα  οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν. Στη δική μας οικογένεια με άτομο που πιστοποιημένα ανήκει σε ευπαθή ομάδα και το σχολείο έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, για έναν ανεξήγητο λόγο στη δική μας περίπτωση, η κόρη μου συνεχίζει από την Δευτέρα να καταγράφεται στο απουσιολόγιο ως αδικαιολόγητα απούσα και οι απουσίες όπως ενημερώθηκε να προσμετρώνται κανονικά. Τι είδους παιχνίδια είναι αυτά; Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το σχολείο, το πρόβλημα ξεκινά από τη  Διεύθυνση Εκπαίδευσης που υσχυρίζεται ότι δεν ισχύει πλέον τέτοια πρόβλεψη. Γιατί το παιδί μου να στεναχωριέται γιατί κάτι που δικαιούται; Γιατί να τραβάμε τέτοια ταλαιπωρία;”

Ποια είναι η οδηγία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείο ΠαιδείαςΕξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν

Γιατί τελικά επικρατεί αυτή η διχογνωμία και την “πλήρώνουν” οι μαθητές;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr η περίπτωση αυτής της μαθήτριας δεν είναι μοναδική καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει καταγραφεί το ίδιο φαινόμενο με τις απουσίες μαθητών που ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας, στην πράξη αναιρούνται από την ενημέρωση που έχουν οι διευθυντές των σχολείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

H απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

Η επίσημη απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την καταγγελία της ανάγνωστριας είναι η κάτωθι:  Η απόφαση για τη δυνατότητα απουσίας από την δια ζώσης διδασκαλία και συμμετοχή σε διαδικτυακό τμήμα όσων ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, ίσχυε ήδη από το 1ο τετράμηνο του σχολικού έτους. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης από τον κ. ΓΓ ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει, προκειμένου να ενημερώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Σήμερα αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ όπου θα επιβεβαιώνεται η ισχύς της υφιστάμενης απόφασης. Εξυπακούεται ότι δεν προσμετρώνται οι απουσίες καθότι συμμετέχουν σε διαδικτυακά μαθήματα.