Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Καταγγελίες για «έξωση» μαθητών από ιδιωτικό σχολείο λόγω οφειλών

Καταγγελίες για «έξωση» μαθητών από ιδιωτικό σχολείο λόγω οφειλών

schools-childΚαταγγελία-σοκ από γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν στην Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα η ομοσπονδία των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, εν μέσω κρίσης και με πολλούς γονείς να δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους, η διεύθυνση του σχολείου έδωσε εντολή να μην μπουν στο σχολικό αρκετά παιδιά για τα οποία δεν είχαν πληρωθεί τα οφειλόμενα ποσά.

Όπως είπαν στο «Βήμα» γονείς που έμειναν εκτός του σχολείου, η διεύθυνση αρνήθηκε να αφήσει τα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις, παρ' ότι είχαν κάνει συμφωνία για εξόφληση των ποσών που όφειλαν μέχρι το τέλος του 2015. Μάλιστα μητέρα μαθητριών του σχολείου άκουσε εκπρόσωπό του να απειλεί: «Ελάτε να πάρετε τα παιδιά σας για να μη φωνάξω την Πρόνοια»...

«Το Βήμα» επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό.

«Η ΟΙΕΛΕ έλαβε γνώση συγκλονιστικής καταγγελίας γονέων, σύμφωνα με την οποία η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής (που αποτελεί μάλιστα μη κερδοσκοπικό σχολείο) απομονώνει παιδιά γονέων που οφείλουν μέρος των διδάκτρων στο χώρο της γραμματείας και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στην τάξη με τους συμμαθητές τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

«Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σήμερα (τα γαλλικά σχολεία έχουν ξεκινήσει μαθήματα από την 1η Σεπτέμβρη)» εξηγεί η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωση.

«Αναμφίβολα από την καταβολή των διδάκτρων εξαρτάται η επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο οι διοικήσεις τους έχουν τη δυνατότητα δια της νομικής οδού να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, χωρίς να εμπλέκουν τους μαθητές. Η χρησιμοποίηση των παιδιών με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο για να εξαναγκαστούν οι γονείς να καταβάλλουν τα χρωστούμενα αποτελεί αντιπαιδαγωγική πράξη ωμής βαρβαρότητας που πλήττει την αξιοπρέπεια και τραυματίζει τον ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο τους» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ επισημαίνουν ακόμη ότι «υπάρχει για το ίδιο σχολείο καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς η διοίκησή του απαγόρευε τη φοίτηση μαθητή, ώστε να εξαναγκαστούν οι γονείς του να καταβάλλουν τις οφειλές τους».

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σχετική επιστολή-καταγγελία στην υπουργό Παιδείας και στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα και να εξεταστούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.