Καταγγελίες σοκ για κακοποίηση παιδιών στον Β Βρεφικό Σταθμό Ασπροπύργου – Oι γονείς ξεσπούν

Ο Β Βρεφικός Σταθμός Ασπροπύργου τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών εξελίξεων μετά τη δημοσιοποίηση μαρτυριών από γονείς και μέλη του προσωπικού μου μιλάνε ανοιχτά για περιστατικά κακοποίησης παιδιών από τις βρεφονηπιοκόμους του σταθμού.

Τι καταγγέλουν γονείς και πρώην βρεφονηπιοκόμοι του σταθμού

«Δούλευα εκεί 2 χρόνια και όταν άνοιξα το στόμα μου επειδή δεν άντεχα αυτή τη μεταχείριση των παιδιών με έβγαλαν τρελή. Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες αλλά η »κυρία» δεν κινείται από τη θέση της. Προστατέψτε τα παιδάκια σας » καταγγέλλει στο goneis.info η Μιχαέλα Πετρόγιαννου που εργάστηκε στον βρεφικό. ενώ επισημαίνει ότι «Είχαν μαζευτεί γονείς, είχαμε πάει στο δήμαρχο, έπεσαν αναφορές αλλά δεν έγινε τίποτα και η κυρία έμεινε να πανηγυρίζει στη θέση της για άλλη μια χρονιά. Η ΚΕΔΑ την υποστηρίζει»

Η Σοφία Μουρατίδη αναφέρει: «Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν “τρελή” επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία».

Χτυπούσαν τα παιδιά, τους τράβαγαν τα μαλλιά και τα έβριζαν με χυδαία λόγια

«Όσο καιρό δούλεψα με τη Σαμπάνη αποκαλούσε τα παιδιά με πολύ άσχημες βρισιές, τράβαγε τα μαλλιά τους και φώναζε πολύ. Επειδή ένα παιδάκι αργούσε να μπει στη σειρά για το φαγητό η Σαμπάνη το έσπρωξε με τόση δύναμη που το παιδάκι χτύπησε στην κρεμάστρα πολύ σοβαρά». Καταγγέλλει στο ΓΟΝΕΙΣ η Σοφία Μουρατίδη «Ίδια συμπεριφορά είχαν και η Βάσω Φραγκοπούλου με την Λένα Λαζάρου κι αυτές έκαναν άσχημα πράγματα, σκέπαζαν τα μωρά με μαξιλάρια όταν έκλαιγαν, τα τραβούσαν από τα ρούχα, τα πέταγαν κάτω και τα χτυπουσαν. Όταν εργαζόμουν εκεί ξέρω ότι πολλά παιδάκια μίλησαν στους γονείς τους κάποιοι πίστεψαν τα γεγονότα κάποιοι αγνόησαν».

Ακόμα μία μαρτυρία γονιού που που κατήγγειλε την κακοποίηση παιδιών έχοντας και το δικό της παιδί είναι της Βαλεντίνας Τοπαλίδη η οποία μόλις διαπίστωσε τι συνέβαινε στον βρεφικό,ενημέρωσε τους αρμόδιους στο δήμο αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ΓΟΝΕΙΣ «Μας έβγαζαν τρελούς και μας απειλούσαν κιόλας. Ηταν και το παιδί μου ανάμεσα στα άλλα παιδιά. Δόξα το Θεό κινήθηκα έγκαιρα και το πήρα από εκεί».

H Όλγα Σοφιάνοβα Πετρίδη προσθέτει με τη δική της μαρτυρία άλλο ένα κομμάτι στο παζλ των αποκαλύψεων του ΓΟΝΕΙΣ. «Πήγα την κόρη μου στο αποκριάτικο πάρτι του βρεφικού σταθμού και όταν την παρέλαβε η μητέρα μου είχε μελανιασμένη μύτη. Το παιδί ήταν πολύ χτυπημένο. Η μητέρα μου ρώτησε την δασκάλα Αργυρώ Σαμπάνη τι συνέβη και η απάντηση που πήρε ήταν ότι έτσι φέρατε το παιδί. Χτυπημένο(!!!)Όταν έγινε συνέλευση γονέων στο Β Βρεφικό με αφορμή τα γεγονότα κακοποιήσεων ήμουν παρούσα έμεινα στο χώρο μέχρι το τέλος για να ακούσω τις απόψεις των αρμόδιων. Έκπληκτη λοιπόν άκουσα τον πρόεδρο ΚΕΔΑ Γιώργο Φίλη να λέει ότι «σε όποιον δεν αρέσει ο βρεφικός ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα».

Άλλη μια επώνυμη μαρτυρία που έφτασε στο ΓΟΝΕΙΣ είναι της κυρίας Πόπης Παπαδοπούλου η οποία καταγγέλλει ότι και το δικό της παιδάκι καθημερινά δεχόταν λεκτική και σωματική επίθεση από την διευθύντρια Αργυρώ Σαμπάνη. Ο μικρός γιος της βρισκόταν καθημερινά στον παιδικό σταθμό Ασπροπύργου όμως η μητέρα τους αρχικά αγνοούσε τι πραγματικά συνέβαινε εκεί.

«Ήμασταν στις κούνιες μίλαγα με το παιδί για τη σχολική χρονιά. Το παιδί μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε του τράβαγε τα μαλλιά και το έβριζε. Έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά του καθημερινά όταν τον πήγαινα σχολείο κάθε πρωί έκλαιγε και δεν ήθελε να μπει στον παιδικό. Απόρησα διότι το παιδί μου είναι ένα πολύ κοινωνικό αγόρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό σε βάρος του. Το παιδί μου μίλησε και μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε. Όταν το παιδί άλλαξε τάξη το παιδί και πλέον το ανέλαβε άλλη δασκάλα τότε μου μίλησε γιατί του έκανε εντύπωση ότι πια δεν το χτυπάνε. Η Σαμπάνη ήταν στην Γκοριτσά σε άλλο σχολείο, την απομάκρυναν γιατί όπως έμαθα μάλωσε με συναδέλφους της. Ήρθε στα Γερμανικά ανέλαβε τον παιδικό σταθμό και αργότερα μεταφέρθηκε στον βρεφικό. Ακούστηκε κάποια στιγμή ότι δεν είχε χαρτιά, ζητήσαμε να δούμε το πτυχίο της αλλά κανείς δεν μας το έδειξε. Μπροστά μου είδα την καθαρίστρια (ΑΜΕΑ) να βρίσκεται εντός της τάξης του γιου μου ενώ δεν θα έπρεπε, κρατούσε ένα παιδάκι από τα χέρια και το χαστούκιζε. Έβαλα τις φωνές και η υπεύθυνη την απομάκρυνε προσπαθώντας να τη δικαιολογήσει.»

Άφηναν 30 παιδιά με την ασκούμενη βρεφονηπιοκόμο και πήγαιναν…για καφέ

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού η δράση των τριών υπευθύνων δεν σταματούσε μόνο στις κακοποιήσεις . Λάτρεις του καλού καφέ καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωϊνο καφέ τους. Όσο οι 3 χαλάρωναν 30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα και μάλιστα πρακτική. «Έχω να πω πολλά… Με άφηναν αρκετή ώρα μόνη μου σε ολόκληρο τμήμα και πήγαιναν πότε στο φούρνο πότε σε καφετέριες να πάρουν καφέδες, κι εγω μόνη μου με 40 παιδιά» αποκαλύπτει η Σοφία Μουρατίδου.

Αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες κακοποίησης παιδιών

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή την δημοσιοποίηση των περισταστικών κακοποίησης παιδιών στον Β Βρεφικό Σταθμό Ασπροπύργου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας με την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 4708/6-2-2018 Εντολή του, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.  Την έρευνα ανέλαβε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα. Αλεξία Σταλίδου.

Πηγή: goneis.info