Αρχική InfoMommy Νέα Καταναλωτές προσοχή! Ανακαλείται γνωστή συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση

Καταναλωτές προσοχή! Ανακαλείται γνωστή συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση

Για την ανάκληση γνωστής ηλεκτρικής συσκευής μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση ενημερωθήκαμε από το σημερινό (31 Μαΐουενημερωτικό δελτίο του GRAS-RAPEX, το ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το δελτίο, ανακαλείται η συσκευή Red Copper 5 Minutes Chef Ηλεκτρικός Παρασκευαστής Γευμάτων λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας.

Αυτή είναι η συσκευή μαγειρέματος που ανακαλείται

Το Red Copper 5 Minutes Chef της Intertek, Telebrands Corporation είναι ένας ηλεκτρικός παρασκευαστής γευμάτων που σύμφωνα με τη διαφήμιση πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να ετοιμάσει σπιτικό φαγητό μέσα σε 5 μόνο λεπτά.  Χάρη στις 2 πλευρές ψησίματος που θερμαίνονται γρήγορα και ομοιόμορφα, θα μειώσει τον χρόνο μαγειρέματος στο μισό. Το μοντέλο που ανακαλείται είναι το 22852A1 και ο αριθμός της παρτίδας το 97298029127.

Σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Σύμφωνα με την ενημέρωση η ανάκληση γίνεται καθώς η μόνωση μεταξύ του ηλεκτρικού δικτύου και της αγωγιμότητας εν θερμώ είναι ανεπαρκής. Ως εκ τούτου, η θερμή πλάκα θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία, με αποτέλεσμα ο χρήστης να δέχεται ένα ηλεκτρικό σοκ σε περίπτωση ακούσιας επαφής με αυτό.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της οδηγίας για τη χαμηλή τάση και του σχετικού ευρωπαϊκού προτύπου EN 60335.

Αποφασίστηκε η ανάκληση του προϊόντος από τους τελικούς χρήστες και το προϊόν έχει ήδη αφαιρεθεί από το eBay. (Από τον: Έμπορος λιανικής)

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.