Αρχική InfoMommy Υγεία Καταπολεμήστε τους πόνους της περιόδου με σίδηρο

Καταπολεμήστε τους πόνους της περιόδου με σίδηρο

period-during-pregnancyΗ πλούσια σε σίδηρο φυτικής προέλευσης διατροφή ενδέχεται να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemiology.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης στα πλαίσια της έρευνας παρακολούθησαν 3000 γυναίκες που είχαν εγγραφεί στην αμερικανική Nurses Health Study II. Παρακολουθώντας τις γυναίκες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε σίδηρο είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης συμπτωμάτων προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου (ευαισθησία στο στήθος, πόνος και πρήξιμο στην κοιλιά, ψυχικές μεταβολές κτλ). Με βάσει τα εν λόγω ευρήματα θεωρείται ότι τα υψηλά επίπεδα σιδήρου στη διατροφή συντελούν στην αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο .

Σύμφωνα με την έρευνα ο κίνδυνος προεμμηνορυσιακού συνδρόμου ήταν μειωμένος για τις γυναίκες που κατανάλωναν 20mg σιδήρου ή περισσότερα καθημερινά. Προστατευτική δράση παρατηρήθηκε και σε σχέση με την κατανάλωση ψευδαργύρου όταν η λήψη του ήταν 10mg ημερησίως ή υψηλότερη (πηγές ψευδαργύρου είναι τα θαλασσινά, το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, η βρώμη, το γάλα και τα αυγά).

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι και  αυτά τα μεταλλικά στοιχεία μπορεί να γίνουν επιβλαβή αν η λήψη τους ξεπεράσει τα συνιστώμενα όρια ήτοι τα 13mg σιδήρου και 8-11 mg ψευδαργύρου ημερησίως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.