Αρχική InfoDad Κατάργηση του επιδόματος γάμου από 1 Απριλίου, αλλά και αλλαγές στον κατώτατο μισθό

Κατάργηση του επιδόματος γάμου από 1 Απριλίου, αλλά και αλλαγές στον κατώτατο μισθό

assets_LARGE_t_420_54166460-630x415

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου καταργείται το επίδομα γάμου, για όσους εργαζόμενους αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μάλιστα, αυτή η κατάργηση θα ισοδυναμεί για τους έγγαμους με μείωση 10% στις αποδοχές τους.

Πλέον, η καταβολή του επιδόματος θα εξαρτάται από τη βούληση των εργοδοτών και αν θα περιλαμβάνεται στις νέες κλαδικές ή ατομικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Μαζί με το επίδομα γάμου, οι απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων την τελευταία τριετία αγγίσουν, κατά περιπτώσεις, και το 40%.

Σχέδια για αλλαγές στον ορισμό του κατώτατου μισθού

Κι ενώ οι επίσημες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στους μισθούς ακούγονται σθεναρά,  οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επαγρυπνούν για αλλαγές στο μηχανισμό ορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζει, πάντως, ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017.

Παρ' όλα αυτά, άλλες οι βουλές της τρόικας, όταν θα επανεξεταστεί το καθεστώς στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και κανείς δεν ξέρει αν ενδεχόμενη αναπροσαρμογή θα περιλαμβάνεται στις απαιτήσεις της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.