Αρχική InfoDad Κατασκεύασε πρόσθετο χέρι για τον 12χρονο γιο του με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή

Κατασκεύασε πρόσθετο χέρι για τον 12χρονο γιο του με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή

article-2478750-190DCAA800000578-979_634x357Ο Paul McCarthy από τη Μασαχουσέτη κατασκεύασε ένα πρόσθετο χέρι για τον 12χρονο γιο του χρησιμοποιώντας έναν 3D εκτυπωτή.

Ο μικρός Leon γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό του χέρι. Οι γιατροί τότε συμβούλεψαν τους γονείς του να τον αφήσουν να χρησιμοποιεί το χέρι του ως έχει, ώστε να αποκτήσει από μικρός ένα πλήρες φάσμα ικανοτήτων και κίνησης. Μόνο πρόσφατα κάποιος άλλος γιατρός συνέστησε στην οικογένεια να αρχίσει να ψάχνει για προσθετικές επιλογές.

Ο πατέρας του 12χρονου ξεκίνησε να αναζητά τρόπους για να βοηθήσει το γιο του, του οποίου το χέρι δεν παρουσιάζει καμία προοπτική ανάπτυξης εξαιτίας της περιορισμένης ροής αίματος όταν ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα. Ένα δημοσιευμένο βίντεο στο διαδίκτυο με οδηγίες για την κατασκευή ενός πρόσθετου χεριού έδωσε στον κ. McCarthy την μεγάλη ιδέα!

EN_1028_Miller_01_480x360Ο μικρός παραδέχθηκε ότι την πρώτη φορά που άκουσε για την κατασκευή, η ιδέα ενός πρόσθετου χεριού του φάνηκε τρελή. Όταν όμως το είδε συναρμολογημένο, είπε με μεγάλη του έκπληξη ότι ήταν φοβερό. Το νέο χέρι δίνει τη δυναότητα στον Leon να πραγματοποιεί δραστηριότητες της καθημερινότητάς του, όπως να πιάσει ένα μπουκάλι με νερό ή να κάνει ποδήλατο.

Πρόκειται για μια φθηνή αλλά λειτουργική κατασκευή. Μια επέμβαση προσθετικής θα κόστιζε στην οικογένεια περισσότερα από 30.000 δολάρια, ενώ η κατασκευή του πρόσθετου μέλους τους στοίχισε μόλις 5-10 δολάρια. Το μικρό αυτό κόστος επιτρέπει στον κ. McCarthy να πειραματιστεί με διαφορετικά σχέδια καθώς ο γιος του μεγαλώνει και έτσι να του προσφέρει μια ποιοτική και άνετη ζωή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.