Αρχική Fun Time Κατασκεύασε τη δική σου πυξίδα!

Κατασκεύασε τη δική σου πυξίδα!

Make-Your-Own-CompassΚι ενόσω εσείς προετοιμάζετε τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας φτιάξτε μαζί με τα παιδιά μια πυξίδα που θα σας συντροφεύσει στις εξερευνήσεις σας στο καλοκαιρινό προορισμό που θα επιλέξετε! Για να κάνετε μια πυξίδα, το μόνο που χρειάζεται είναι τέσσερα απλά υλικά:
* Μπολ με νερό
* βελόνα/ καρφίτσα
* μαγνήτη
* μικρό κομμάτι  φελλό ή  χαρτί

Κόψτε ένα μικρό κύκλο από φελλό ή από ένα κομμάτι χαρτί. Το επόμενο βήμα είναι να μετατρέψουμε τη βελόνα σεμαγνήτη. Για να το κάνουμε αυτό, τοποθετούμε  τη βελόνα στον μαγνήτη  περίπου τριάντα με σαράντα φορές προσέχοντας πάντα η βελόνα να ακουμπά σε όλα τα σημεία ούτως ώστε να μαγνητιστεί πλήρως. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη βελόνα στον κύκλο από φελλό ή χαρτί  και την τοποθετούμε πάνω από το νερό στο κέντρο του μπολ, κρατώντας την μακριά από τα άκρα. Η βελόνα θα αρχίσει σιγά-σιγά να γυρίζει και τελικά η βελόνα θα προσανατολιστεί και θα δείξει το Βορρά και Νότο.

How-to-make-a-compass

Πώς λειτουργεί


Κάθε μαγνήτης έχει ένα βόρειο και νότιο πόλο. Μια πυξίδα είναι στην ουσία ένας μικρός μαγνήτης που ευθυγραμμίζεται με τις βόρειο και νότιο πόλο του μαγνητικού πεδίου της Γης. Καθώς η βελόνα  ακουμπά στο μαγνήτη, μαγνητίζεται. Η μαγνητισμένη βελόνα ευθυγραμμίζεται στη συνέχεια με το μαγνητικό πεδίο της γης, όταν αυτή τοποθετείται πάνω από το νερό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.