Κατασκευή για τη μαμά: διακοσμητικό διάγραμμα ανάπτυξης!

1

Για το απλό και  εξαιρετικό διάγραμμα ανάπτυξης που σας παρουσιάζουμε παραπάνω, θα χρειαστείτε μόνο μερικές δεξιότητες ραπτικής, ύφασμα, κλωστές, ψαλίδι και κόλλα για ύφασμα! Καλό είναι να πάρετε τσόχα σε 3 χρώματα: μαύρο, μπεζ και πράσινο.

2

Παίρνετε ένα κομμάτι ύφασμα- μάκρος 2 μέτρα – το διπλώνετε και το κόβετε διπλό σαν ένα μεγάλο σωλήνα, το μήκος του οποίου είναι 1 μέτρο περίπου. Το ύφασμα αυτό, εάν είναι τσόχα, δεν θέλει στρίφωμα. Μπορείτε να το ράψετε και στο χέρι, με χοντρή χρωματιστή κλωστή.

3

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάζετε ένα απλό προσωπάκι μιας κούκλας και  τα μαλλιά, και με αυτό σαν πατρόν, κόβετε την τσόχα. Την πράσινη τσόχα θα την βάλετε μόνο στους αριθμούς και στο γιακά της κούκλας! Χρησιμοποιήστε κόλλα για ύφασμα.

4

Έχετε έτοιμο το μέτρο, βάλτε τις υποδιαιρέσεις. Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω και με τη βοήθεια μιας μεζούρας, βάλτε σημάδια κάθε 10 εκατοστά. Πάλι με την πράσινη τσόχα θα σχηματίσετε τα νούμερα.

Θα αρχίσετε τα νούμερα από το κάτω μέρος, βάζοντας σαν πρώτο νούμερο το 50. Αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσετε να το κρεμάσετε 50 πόντους πάνω από το πάτωμα.

Καλή επιτυχία!