Κατερίνα Παπακώστα: “Ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας για τα άτομα με αναπηρίες”

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία βρίσκει τα άτομα με αναπηρία σε μία δύσκολη οικονομική και κατά συνέπεια και κοινωνική κατάσταση. Η ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού Νόμου αλλά και η χρόνια πλέον λιτότητα έχει επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, η οποία αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και οφείλουμε να της προσφέρουμε μία ποιοτική ζωή” δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

“Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία μας υπενθυμίζει ότι είναι υποχρέωση τόσο της Πολιτείας όσο και της κοινωνίας να συμβάλει στην κατοχύρωση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, σε όλες της πτυχές της καθημερινότητας: στην υγεία, στην εργασία, στην οικονομία, στην ίδια την ζωή.
Η πολιτική, κοινωνική και προσωπική μας στάση απέναντι στα άτομα αυτά, είναι δείγμα της ποιότητας της κοινωνίας μας. Όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και στην περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία. Η ανθρώπινη κοινωνία – την οποία όλοι επιθυμούμε – ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην ζωή.»