Αρχική InfoMommy Νέα Κατερίνα Παπακώστα: Η εξομολόγηση για το γιο της με κινητικά προβλήματα και το μήνυμα που στέλνει στους γονείς παιδιών ΑμΕΑ

Κατερίνα Παπακώστα: Η εξομολόγηση για το γιο της με κινητικά προβλήματα και το μήνυμα που στέλνει στους γονείς παιδιών ΑμΕΑ

Η Κατερίνα Παπακώστα -Σιδηρόπουλου, βουλευτής της Β Αθηνών και τ. Υφυπουργός Υγείας αποτελεί μια από τις πολιτικούς που έχουν ξεχωρίσει για το κοινοβουλευτικό τους ήθος και για τη αξιοζήλευτη δράση σε ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού συμφέροντος. Εκτός όμως από το πολιτικό της βίο, πολλοί την έχουν ξεχωρίσει και για την όμορφη και δεμένη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με το σύζυγό της.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη της σε εβδομαδιαία εφημερίδα μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας του γιου της Κωνσταντίνου ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα αλλά παρολαυτά δεν το έβαλε στιγμή κάτω και κατάφερε να διακριθεί στο τομέα της Βιολογίας. Η βουλευτής δήλωσε υπερήφανη για το γιο της και έστειλε το το δικό της μήνυμα στις οικογένειες που έχουν παιδιά ΑμΕΑ αναφέροντας τα εξής: " Οι γονείς που έχουν παιδιά που είναι υγιή και στη συνέχεια κάτι συμβαίνει στη ζωή τους και ξαφνικά αλλάζουν τρόπο ζωής λόγω της αναπηρίας δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουν με πανικό και περιθωριοποίηση. Αντιθέτως, θα πρέπει να στρέψουν τα ενδιαφέροντά τους πάνω στα ενδιαφέροντα του αγαπημένου τους προσώπου. Να το ενθαρρύνουν και να το παροτρύνουν, ώστε να γίνει στόχος της ζωής τους το να κάνει πράξη τα όνειρά του, τις επιθυμίες του, που, όπως καταλαβαίνεις, μια αναπηρία τα αναστέλλει. Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου! Δεν είναι ανίκανος, απλώς δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτό γιατί θα πρέπει να τον εμποδίσει να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας, να γίνει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο; Αυτό, όμως, πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι μαζί ως οικογένεια και όχι να τον αποθαρρύνουμε ή να τον περιθωριοποιήσουμε. Το μήνυμα είναι ότι τους ανθρώπους με αναπηρία τους στηρίζουμε έμπρακτα, πράγμα που πρέπει να κάνει και η Πολιτεία σε συνεργασία με τις οικογένειες και τα σχολεία. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και όταν είχα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είχα αναπτύξει δράση πάνω σε αυτό."

Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε ότι και στο παρελθόν έχει τονίσει τη σημασία της στήριξης των γονέων στα παιδιά ΑμΕΑ αναφέροντας ότι " Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται βάρος, όταν ένα μέλος της οικογένειας του, και ιδίως το παιδί του, έχει ένα πρόβλημα - κάθε μορφής πρόβλημα, αρρώστια ή στέρηση. Ουδείς από μας τους λεγόμενους "αρτιμελείς" έχει υπογράψει συμβόλαιο πως θα είναι υγιής και αρτιμελής και αύριο. Αυτός ο ρατσισμός πρέπει να σταματήσει. "΄Ήττα" γιατί; Ποια είναι η νίκη, ας πούμε, εδώ; Να αναπαράγεις την αλαζονεία των τέλειων γονιδίων σου; Δεν μας ανήκουν τα παιδιά μας, δεν έχουμε κυριότητα απέναντι τους.. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα βοηθήσουμε να διαχειριστούν τη ζωή τους. Με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες ή τις μειονεξίες τους.. Καμία "ήττα" δεν έχουμε υποστεί με τον Κωνσταντίνο, η ύπαρξή του είναι ευλογία και χαρά για μας. .Είμαστε πολύ περήφανοι για το παιδί μας. "


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.