Αρχική InfoMommy Συμβουλές Καθαρίστε με τον καλύτερο τρόπο το νεροχύτη της κουζίνας!

Καθαρίστε με τον καλύτερο τρόπο το νεροχύτη της κουζίνας!

Luxury-Kitchen-Sink-9

Ο νεροχύτης της κουζίνας -καθως και όλη η κουζίνα- είναι από τα σημεία εκείνα του σπιτιού που χρειάζονται καθημερινά καθάρισμα αλλά και συχνά απολύμανση γιατί ακόμα και όταν δεν φαίνοται, συνήθως είναι γεμάτος από λεκέδες, λίπη, μικρόβια και άλατα! Βρήκαμε κάποιες από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις ώστε ο νεροχύτης σας να αστράφτει!

Αν είναι κεραμικός ή χυτοσιδήρου, φτιάξτε ένα διάλυμα από 16 ποσότητες (καπάκια) νερού και αντίστοιχα 1 καπάκι χλωρίνης. προσοχή, το συγκεκριμένο διάλυμα μην το χρησιμοποιήσετε αν ο νεροχύτης είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Μια άλλη πολύ καλή λύση είναι το αδιάλυτο άσπρο ξύδι που λειτουργεί ως εξαιρετικό καθαριστικό του νεροχύτη. Καθαρίστε τον νεροχύτη με το ξύδι χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Για πιο σκληρούς λεκέδες χρησιμοποιείστε το ξύδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί και περάστε την επιφάνεια.  Αφήστε το μερικά λεπτά να δράσει (μέχρι μισή ώρα) και ξεβγάλτε. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σπουπίστε με ένα μαλακό καθαρό πανί.

Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι εξίσου αποτελεσματική, ειδικά για επίμονους λεκέδες. Απλώστε τη σόδα σε ένα σφουγγάρι, περάστε την επιφάνεια του νεροχύτη και μετά ξεπλύνετε με καθαρό νερό.   Εναλλάκτικά πασπαλίστε με πολύ ποσότητα σόδας τον νεροχύτη (ειδικά για αυτόν από χυτοσίδηρο), τρίψτε την επιφάνεια, ξεπλύνετε και σπουπίστε με μαλακό πανί.

Τα ειδικά καθαριστικά με κρεμώδη υφή συνίσταται περισσότερο στους κεραμικούς νεροχύτες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.