Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά "φτιάχνουν τη δική τους όπερα" στο Ωδείο Ριζοπούλου

Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά "φτιάχνουν τη δική τους όπερα" στο Ωδείο Ριζοπούλου

Tettix music group 1Το μουσικό σύνολο Τέττιξ προσφέρει την εμπειρία της μουσικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλους τους σπουδαστές μουσικής, χωρίς να τους διαχωρίζει σε ταλαντούχους ή μη.

Το "Zω τη μουσική. Φτιάχνω τη δική μου όπερα!" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και νέους που σπουδάζουν μουσική, από οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών κι αν βρίσκονται και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον δημιουργικό κόσμο της μουσικής. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση του μουσικού έργου τους, αφού οι ίδιοι θα είναι οι δημιουργοί και εκτελεστές του.

Γιατί όπερα; Διασκευάζουμε σε όπερα τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν Ντε Σαντ Εξυπερύ, γιατί αυτό το μουσικό θεατρικό είδος μας προσφέρει ένα πλούσιο πεδίο δημιουργικής δράσης. Οι συμμετέχοντες συνθέτουν μελωδίες και γράφουν το λιμπρέτο, εναρμονίζουν/ενορχηστρώνουν, μαθαίνουν να το τραγουδούν (χορωδία, άριες & ρετσιτατίβο), δημιουργούν το μουσικό σύνολο και τέλος, παρουσιάζουν το έργο τους στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές! Αποκτούν την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομαδική δημιουργική δουλειά! Τα παιδιά διασκευάζουν και στήνουν μια ολοκληρωμένη παράσταση την οποία και θα παρουσιάσουν στο τέλος.

Tettix music group 2Η διδασκαλία: η διδασκαλία της μουσικής στα μουσικά σύνολα Τέττιξ σύμφωνα με τη μεθοδολογία της μουσικοπαιδαγωγού Τέτης Αϊβατζίδου, προσεγγίζει και καθοδηγεί το δημιουργικό δυναμικό κάθε ηλικίας, με στόχο να εξελιχθούν μέσω βιωμάτων τα κύρια στοιχεία της μουσικής, δηλαδή ο ρυθμός και οι βασικές φωνητικές ικανότητες με τις οποίες είναι προικισμένος κάθε άνθρωπος και είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της δράσης.

Κάθε Παρασκευή (ώρες 7:15 - 9:00μ.μ.), η ομάδα δουλεύει το μουσικό μέρος, με τη διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού Τέτη Αιβατζίδου, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη του προγράμματος. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα παιδιά θα ξεκινήσουν πρόβες με τον σκηνοθέτη της ομάδας Δημήτρη Δεγαΐτη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της θεατρικής διδασκαλίας.

Ωδείο Ριζοπούλου
Κ. Ωραιοπούλου 29, Ηράκλειο Αττικής
210 2759715, 210 2759745


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter