Κάθε Παρασκευή, τα παιδιά «φτιάχνουν τη δική τους όπερα» στο Ωδείο Ριζοπούλου

Tettix music group 1Το μουσικό σύνολο Τέττιξ προσφέρει την εμπειρία της μουσικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλους τους σπουδαστές μουσικής, χωρίς να τους διαχωρίζει σε ταλαντούχους ή μη.

Το «Zω τη μουσική. Φτιάχνω τη δική μου όπερα!» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και νέους που σπουδάζουν μουσική, από οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών κι αν βρίσκονται και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον δημιουργικό κόσμο της μουσικής. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση του μουσικού έργου τους, αφού οι ίδιοι θα είναι οι δημιουργοί και εκτελεστές του.

Γιατί όπερα; Διασκευάζουμε σε όπερα τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν Ντε Σαντ Εξυπερύ, γιατί αυτό το μουσικό θεατρικό είδος μας προσφέρει ένα πλούσιο πεδίο δημιουργικής δράσης. Οι συμμετέχοντες συνθέτουν μελωδίες και γράφουν το λιμπρέτο, εναρμονίζουν/ενορχηστρώνουν, μαθαίνουν να το τραγουδούν (χορωδία, άριες & ρετσιτατίβο), δημιουργούν το μουσικό σύνολο και τέλος, παρουσιάζουν το έργο τους στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές! Αποκτούν την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομαδική δημιουργική δουλειά! Τα παιδιά διασκευάζουν και στήνουν μια ολοκληρωμένη παράσταση την οποία και θα παρουσιάσουν στο τέλος.

Tettix music group 2Η διδασκαλία: η διδασκαλία της μουσικής στα μουσικά σύνολα Τέττιξ σύμφωνα με τη μεθοδολογία της μουσικοπαιδαγωγού Τέτης Αϊβατζίδου, προσεγγίζει και καθοδηγεί το δημιουργικό δυναμικό κάθε ηλικίας, με στόχο να εξελιχθούν μέσω βιωμάτων τα κύρια στοιχεία της μουσικής, δηλαδή ο ρυθμός και οι βασικές φωνητικές ικανότητες με τις οποίες είναι προικισμένος κάθε άνθρωπος και είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της δράσης.

Κάθε Παρασκευή (ώρες 7:15 – 9:00μ.μ.), η ομάδα δουλεύει το μουσικό μέρος, με τη διδασκαλία της μουσικοπαιδαγωγού Τέτη Αιβατζίδου, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη του προγράμματος. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο τα παιδιά θα ξεκινήσουν πρόβες με τον σκηνοθέτη της ομάδας Δημήτρη Δεγαΐτη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της θεατρικής διδασκαλίας.

Ωδείο Ριζοπούλου
Κ. Ωραιοπούλου 29, Ηράκλειο Αττικής
210 2759715, 210 2759745