Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Κάθε πόση ώρα και πόσο πρέπει να θηλάζω το νεογέννητο μωρό;

Κάθε πόση ώρα και πόσο πρέπει να θηλάζω το νεογέννητο μωρό;

10204Θα θηλάζετε το νεογέννητο μωρό κάθε φορά που πεινά, επισημαίνει ο Αδάμος Χατζηπαναγής, παιδίατρος. Συνήθως τα νεογέννητα μωρά τρώνε κάθε 2-3 ώρες. Αν θηλάζει το μωρό τότε πιθανό να θέλει γάλα πιο συχνά. Υπάρχουν μωρά που τους αρέσει να κοιμούνται πολλές ώρες. Είναι όμως χρήσιμο κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής να ξυπνάτε το μωρό περίπου κάθε 4 ώρες για φαγητό. Δε χρειάζεται να έχετε αυστηρό πρόγραμμα σίτισης.

Το μωρό θα σας "ειδοποιήσει" ότι πεινά. Δεν είναι ανάγκη να ταίζετε το μωρό αυστηρά κάθε 3 ώρες συστήνει ο κ. Χατζηπαναγής. Μπορεί τη μια φορά να χρειαστεί να φάει στις 2 ώρες ενώ την άλλη στις 4 ώρες. Σιγά-σιγά θα οργανώσετε μαζί με το μωρό σας το δικό του πρόγραμμα διατροφής. Ένα νεογέννητο μωρό τρώει περίπου 60-90 ml γάλα. Υπάρχουν μωρά που μπορεί να τρώνε λιγότερο ή περισσότερο και να είναι όμως υγιή. Ο καλύτερος τρόπος να αξιολογήσει κάποιος ότι το νεογέννητο μωρό τρέφεται ικανοποιητικά είναι αν βάζει ικανοποιητικό βάρος.

Για αυτό τους πρώτους μήνες της ζωής είναι αναγκαίο να επισκέπτεστε τακτικά τον παιδίατρο του παιδιού σας. Επίσης το μωρό που τρώει ικανοποιητικά φαίνεται ικανοποιημένο μετά το γεύμα, κοιμάται καλά, παράγει αρκετά ούρα (βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα). Το μωρό που για αρκετές μέρες δεν τρώει ικανοποιητικά παρουσιάζει ρυτιδωμένο δέρμα (γερασμένο δέρμα). Υπάρχουν όμως λαίμαργα μωρά, που τρώνε πολύ και γρήγορα. Αυτά τα μωρά συνήθως παρουσιάζουν εμετούς μετά το γεύμα. Επιπλέον κάνουν πολύ συχνές κενώσεις.

Προσοχή όμως, αν το μωρό σας κάνει καθημερινά αρκετούς εμετούς τότε πρέπει αμέσως να ενημερώσετε τον παιδίατρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.