Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι σε σεξουαλική επαφή για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες εγκυμοσύνης;

Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι σε σεξουαλική επαφή για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες εγκυμοσύνης;

How-to-Get-pregnant-more-quicklyΗ αναγνώστρια μας έστειλε την εξής ερώτηση " Θέλω πολύ να μείνω έγκυος. Είμαστε ήδη ένα χρόνο παντρεμένοι και ανυπομονώ να βιώσω τη μητρότητα.Κάθε πότε πρέπει να έρχομαι σε σεξουαλική επαφή για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες εγκυμοσύνης;"

Απάντηση:

Είναι μύθος ότι οι συχνές σεξουαλικές επαφές μπορούν να εξασθενίσουν το σπέρμα. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο συχνά τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες εγκυμοσύνης. Επίσης πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι είναι καλύτερα να έχουν επαφές μόνο γύρω από την ωορρηξία, ώστε το σπέρμα που συσσωρεύεται στους όρχεις να είναι πιο πολύ. Κι αυτό είναι μύθος γιατί όταν το σπέρμα μένει πάνω από τρείς τέσσερεις μέρες στους όρχεις, υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητά του. Όσο πιο συχνά ανανεώνεται το σπέρμα με εκσπερμάτιση, τόσο πιο υγιές είναι. Εξάλλου η στόχευση της ωορρηξίας δημιουργεί στρες στον καθένα χωριστά, αλλά πολλές φορές και στην ίδια τη σχέση. Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι είναι απαραίτητες οι καθημερινές επαφές. Δύο ή, ακόμα καλύτερα, τρείς φορές την εβδομάδα είναι κι αυτές αρκετές.

Καρολίνα Κολιοπούλου
Μαιευτήρ – Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 www.drkoliopoulou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.