Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Κάθε Τετάρτη τα παιδιά "γνωρίζουν παίζοντας" στη Δελφών 13 (από 7/5)

Κάθε Τετάρτη τα παιδιά "γνωρίζουν παίζοντας" στη Δελφών 13 (από 7/5)

4576565753_501x335Από την Τετάρτη 7 Μαΐου, ο Χώρος Τέχνης και Παιχνιδιού "Δελφών 13" προσκαλεί τα παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για τη φύση και τις κατασκευές του ανθρώπου υπό την καθοδήγηση της Μαριλίζας Χρονέα διπλωματούχου πολιτικόυ μηχανικόυ ΕΜΠ και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών θα απασχοληθούν σε μια θεατροπαιδαγωγική δραστηριότηταεμπνευσμένη από το πώς είναι φτιαγμένη η φύση κι ο κόσμος γύρω μας. Στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει και με τις κατασκευές του ανθρώπου.

Στις συναντήσεις θα προταθούν κινησιολογικές δράσεις, σωματικά, εκφραστικά και θεατρικά παιχνίδια με χρήση αυτοσχέδιων μουσικών και εικαστικών μέσων. Τα παιδιά θα αυτοσχεδιάσουν, μαθαίνοντας βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της φύσης καθώς και στοιχεία για την ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.

children dancingΟι συναντήσεις, πέρα από το γνωστικό τους περιεχόμενο που δίνεται με απλό και ουσιώδη τρόπο, στόχο έχουν να αναπτύξουν την εκφραστικότητα και την ικανότητα συνεργασίας μέσα σε μία ομάδα, την ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων και της συμβολικής και συνθετικής σκέψης.

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν τα παιδιά στις 5 συναντήσεις εντάσσονται στις εξής ενότητες:
"Δυνάμεις της φύσης" Κινησιολογικό παιχνίδι με βάση τις ποιότητες και τις αντιθέσεις.

"Ανθρώπινες κατασκευές" Κινητικό παιχνίδι με αφηγηματικές και εικαστικές παρεμβάσεις

."Ο κύκλος του Νερού" Θεατρικό παιχνίδι ρόλων και φαντασίας με συνοδεία μουσικής. (Σε 2 συναντήσεις)

"Ανακύκλωση" Εικαστικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά και θεατρικό παιχνίδι μεταμορφώσεων.
Πότε: Τετάρτη: 18:00 με 19:15, από 7/5 έως 4/6
Κόστος συμμετοχής: 40€

«Δελφών 13″ Χώρος Τέχνης και Παιχνιδιού
Δελφών 13, Περιστέρι

2108828696,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.