Καθηγήτριες φωτογραφίζουν τα παράθυρα από τις αίθουσες των σχολείων και θίγουν ένα σοβαρό ζήτημα

Μία καθηγήτρια φυσικών επιστημών επέστρεψε στο λύκειο, όπου εργάζεται μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει το παράθυρο της σχολικής αίθουσας.

Όχι, αυτό το βίντεο δεν ήταν για να δείξει τη διακόσμηση της τάξης, όπως κάνουν πολλοί καθηγητές, αλλά για να δείξει έναν ανεμιστήρια, προσαρμοσμένο σε αυτό. Η ίδια επεσήμανε ότι οι ανεμιστήρες τοποθετήθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να… αερίζεται η τάξη λόγω της πανδημίας.

«Εκφράσαμε ανησυχίες για τον αερισμό των αιθουσών και το μόνο που μας είπαν ήταν ότι μας έδωσαν ανεμιστήρες και να κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα. Δεν μας είπαν όμως πόσα εκατοστά μένουν για να μπαίνει αέρας από τα παράθυρα», δήλωσε η καθηγήτρια.

Η ίδια πιστεύει ότι ο ανεμιστήρας δεν είναι αρκετός για να προστατεύσει, τόσο την ίδια, όσο και τους μαθητές από τον κορωνοϊό και δεν είναι μία εύχρηστη λύση για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Βοστόνη. Στο βίντεο η καθηγήτρια φαίνεται να στέκεται δίπλα στο παράθυρο και να προσπαθεί να το κλείσει.

Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι καθηγητές από άλλα σχολεία της Βοστόνης, ανεβάζοντας στο Twitter τις τάξεις τους, προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι τα κτήρια αυτών των σχολείων και δεν έχουν τύχει προσοχής και δεν τα έχει δει δημόσιο μάτι. Τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη πιο έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», λέει η καθηγήτρια.

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία αυτά βρίσκονται στη Βοστόνη, το θέμα των παραθύρων, ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας θα είναι εμφανές και σε πολλές χώρες του κόσμου.