Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Καθοριστικές για την ανάπτυξη του εμβρύου οι κινήσεις των χεριών του μέσα στη μήτρα

Καθοριστικές για την ανάπτυξη του εμβρύου οι κινήσεις των χεριών του μέσα στη μήτρα

259Τα μωρά έχουν την αίσθηση της αφής όταν ακόμα βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Ο τρόπος με τον οποίο αγγίζουν το πρόσωπο και το κεφάλι τους μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για το πόσο καλά αναπτύσσονται σωματικά και ψυχολογικά πριν καν γεννηθούν.

Για πρώτη φορά οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι ότι τα έμβρυα ήταν σε θέση να προβλέψουν, παρά να αντιδράσουν, τις δικές τους κινήσεις των χεριών προς το στόμα τους καθώς έμπαιναν στα μεταγενέστερα στάδια της κύησης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατανόηση για τα μωρά, ειδικά για εκείνα που γεννήθηκαν πρόωρα, την ετοιμότητά τους να αλληλεπιδρούν κοινωνικά και την ικανότητα να ηρεμούν από το πιπίλισμα του αντίχειρα ή των υπόλοιπων δαχτύλων τους. Επίσης, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι μια πιθανή ένδειξη για το πόσο προετοιμασμένα είναι τα μωρά για το τάισμα. Η πρόβλεψη αποτελεί βασικό δείκτη για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού και θα μπορούσε να είναι σημάδι ασθένειας, αν τα έμβρυα δεν εμφανίζουν ανάλογη συμπεριφορά σε ορισμένα στάδια της εγκυμοσύνης.

Aralee_Marie_Jones_067Μόνο όταν έχει αναπτυχθεί η ικανότητα να προβλέπει την αφή και την σκόπιμη κίνηση -για παράδειγμα ανοίγοντας το στόμα μέσα στον αμνιακό σάκο- τότε το μωρό είναι έτοιμο να αφήσει την ασφάλεια της μήτρας, προσθέτουν οι ειδικοί.

Ο Brian Francis, καθηγητής Κοινωνικής Στατιστικής, τονίζει: “ Με βάση τα ευρήματα αυτά, η μελλοντική έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση για το πώς το παιδί είναι έτοιμo για τη ζωή πριν ακόμα γεννηθεί, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να συναναστραφεί με το κοινωνικό περιβάλλον και να είναι έτοιμο για τάισμα είτε μέσω του θηλασμού είτε με το μπιμπερό”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.