Αρχική InfoMommy Σχέσεις Καθοριστική η προσωπικότητα για τη μελλοντική μας υγεία

Καθοριστική η προσωπικότητα για τη μελλοντική μας υγεία

iStock_000019884025SmallΌλοι έχουμε συνηθίσει τους γιατρούς να εκτελούν εργασίες όπως να μετρούν την πίεση του αίματος και τον Δείκτη Μάζας Σώματος, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα θα πρέπει επίσης να αξιολογούν τις προσωπικότητες των ασθενών.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους νέους ενήλικες, ώστε να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, θεωρούν ότι η προσωπικότητα είναι τόσο σημαντική όσο και το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, αλλά και οι συνήθειες του καπνίσματος, για τον καθορισμό της μελλοντικής υγείας.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα λένε ότι αυτό συμβαίνει, επειδή η προσωπικότητα καθορίζει το πόσο καλά ένα άτομο θα φροντίσει τον εαυτό του.

how-to-stop-smoking-in-2014_detailΓια παράδειγμα, οι άνθρωποι που είναι ευσυνείδητοι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα υγείας σε σχέση με εκείνους που δεν είναι. Η ευσυνειδησία είναι το πιο σημαντικό γνώρισμα του χαρακτήρα για τον καθορισμό της μελλοντικής υγείας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ήταν ευσυνείδητοι στην ηλικία των 26 ετών, είχαν πολύ καλύτερη υγεία στα 38 τους χρόνια απ’ ότι εκείνοι που δεν διέθεταν αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα στη δεκαετία των ‘20 τους.

Τα άτομα με χαμηλή ευσυνειδησία ήταν υπέρβαρα, είχαν υψηλή χοληστερόλη, υπέρταση και περισσότερες ασθένειες των ούλων. Αντίθετα, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από πιο ενεργό τρόπο ζωής, ακολουθούν υγιεινή διατροφή και έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν ή να καταναλώνουν αλκοόλ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.