Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Καβάλα: Ένα “σχολείο για κλόουν” ανοίγει τις πόρτες του στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Καβάλα: Ένα “σχολείο για κλόουν” ανοίγει τις πόρτες του στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

sxoleioclown_oraΗ Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, παρουσιάζουν στην παιδική τους σκηνή το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Ένα έργο για παιδιά, αλλά και γι αυτούς που νιώθουν παιδιά!

sxoleioclown2_ora
Η υπόθεση της παράστασης

Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν. Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν. Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη τη σκηνοθετική ματιά ενώ χορογραφίες με πατίνια, κορδέλες, μηχανάκια, ξυλοπόδαροι, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά. Κατά την προετοιμασία της παράστασης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από την ηθοποιό Ερατώ Πίσση που έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί, έτσι ώστε οι ηθοποιοί του έργου να έρθουν σε μια πιο κοντινή επαφή με τη μαγεία του κόσμου των κλόουν, να κατανοήσουν πλήρως το μεγαλείο του και να το επικοινωνήσουν απλόχερα στο κοινό.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Τάσος Ρατζος
Κινησιολογία: Ειρήνη Καλογηρά
Σκηνικά- κοστούμια: ΠΑΝΩΚΑΤΩ7
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλειάδου Παυλίνα

Παίζουν οι ηθοποιοί
Πασχάλης Αραμπατζής
Θωμάς Μπάντας
Μαριλού Βόμβολου
Μάριος Κωνσταντίνου
Ανδρέας Βασιλείου

Παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 6/11/2014, 14/12/2014, 11 & 25/1/2015 στις 6 το απόγευμα.
Περιορισμένος αριθμός πρωινών παραστάσεων θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και μόνο για συγκεκριμένες ημέρες, όπως αναφέρονται παρακάτω.

Νοέμβριος: Δευτέρα 3, Τρίτη 4, Τετάρτη 12, Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Τρίτη 18, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28.
Δεκέμβριος: Πέμπτη 4, Παρασκευή 5, Δευτέρα 8, Τρίτη 9, Τετάρτη 17, Πέμπτη 18, Παρασκευή 19.
Ιανουάριος: Τετάρτη 14, Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € - 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων) – 5 € (μαθητικό, σε οργανωμένες πρωινές παραστάσεις)

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Αβέρωφ 13, Καβάλα
2510834777


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.