Κεφτεδάκια γιουβέτσι

meatballs_and_orzoΤην Κυριακή απολαύστε οικογενειακώς το πατροπαράδοτο γιουβέτσι με μια πιο μοντέρνα εκδοχή που τα παιδιά θα την λατρέψουν!

Υλικά:

1 ζωμός λαχανικών
1 πακέτο κριθαράκι

για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμάς
3 κρεμμύδια
4 κουτ.σούπας φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αβγό
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σως

4 ώριμες τομάτες
3 πιπεριές
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατευουμε τα υλικά για τους κεφτέδες και τους πλάθουμε, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Βάζουμε τα υλικά για τη σως σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σως μέχρι να μελώσει. Βάζουμε τη σως σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε με στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.