Κεφτεδάκια με ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι

Τα κεφτεδάκια είναι ένας μεζές που όλοι αγαπάμε! Όταν, μάλιστα, συνδυάζονται με σάλτσες, ζυμαρικά και τυριά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα. Ο κιμάς, όμως, φτιάχνεται από πολλά είδη κρέατος. Ποιο να διαλέξουμε για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια μας; Τα δύο επικρατέστερα είδη είναι εκείνος που φτιάχνεται από μοσχαρίσιο και εκείνος που φτιάχνεται από χοιρινό κρέας. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

Μοσχαρίσιος: Είναι αυτός που επιλέγουμε περισσότερο για τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια μας. Πρέπει να έχει λίγο λίπος και μάλιστα ένα ποσοστό 20% βοηθά περισσότερο το μπιφτέκι να κρατήσει την υγρασία του και να παραμείνει ζουμερό!

Χοιρινός: Ζουμερός και αφράτος κιμάς! Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με άλλους για την παρασκευή κεφτέδων, λαχανοντολμάδων και ντολμάδων. Οπότε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις γεύσεις. Μπορείτε να ανακατέψετε τους κιμάδες και να φτιάξετε πεντανόστιμα και μαλακά κεφτεδάκια για το σημερινό τραπέζι. Πάντα, όμως, να θυμάστε ότι ο κιμάς σας πρέπει να είναι καλά καθαρισμένος και αν χρειάζεται δύο φορές περασμένος από τη μηχανή!

Καλή όρεξη!

Υλικά: 

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλ. φρυγανιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr