Κεφτεδάκια τόνου

506afeccdbd0cb306c001b25._w.1500_s.fit_Σήμερα θα φτιάξουμε τα αγαπημένα κεφτεδάκια των παιδιών αλλά αντί για κιμά θα κάνουμε την ανατροπή και θα χρησιμοποιήσουμε τόνο. Μια νόστιμη συνταγή για να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν και το ψάρι!

Υλικά:

3 πατάτες βρασμένες
2 κονσέρβες τόνος σε νερό
1 φλ. καλαμπόκι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 αυγό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
ηλιέλαιο

Για τη σως:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 σπιτικός ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή τις πατάμε καλά με το πιρούνι. Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και εάν χρειάζεται προσθέτουμε την φρυγανιά αρχικά τη μισή και αν χρειάζεται όλη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον σπιτικό ζωμό και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.