- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κέικ σοκολάτας με σταφίδες και γλάσο σοκολάτας

Ένας από τους πιο ωραίους γλυκούς συνδυασμούς που μπορείτε να γευτείτε είναι η σοκολάτα [2] και οι σταφίδες [3]. Η γεύση τους παντρεύεται μοναδικά στο σοκολατένιο κεκάκι που σας προτείνουμε με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε ψίχουλο στην πιατέλα!

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
50 γραμμ. σταφίδες
250 γρ. με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αβγά
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας

Για το γλάσο σοκολάτας

150 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αβγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες και τις σταφίδες. Xτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 55′ – 60′, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10′ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε στο κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν κόψουμε το κέικ.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο κέϊκ με λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη [4]

Κέικ μπανάνας με φυστικοβούτυρο [5]

Κέικ σοκολάτας με κάστανο [6]