Κεραμέως για την υπόθεση Σαϊντού: Ενισχύθηκε ο φάκελός του και περιμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών

Εν αναμονή της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, όπου θα εκδικαστεί, στις 30 Μαρτίου, η προσφυγή κατά της του ασυνόδευτου πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Twitter ενημερώνει ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τους καθηγητές και μαθητές τού 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ενίσχυσαν τον φάκελό του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεραμέως γράφει:

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Σημειώνεται πως ο μαθητής της Γ’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου, που συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση, κλείνει σε λίγους μήνες τα 18 χρόνια και το αίτημα ασύλου του από την αρμόδια επιτροπή έχει απορριφθεί.

Σαϊντού Καμαρά: «Ευχαριστώ για όλα» είπε μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Ο Σαιντού Καμαρά έγινε θέμα των ημερών, όταν δημοσιοποιήθηκε η θλιβερή ιστορία του! Σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρέλασε στον Αγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο. Ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια, είναι αριστούχος μαθητής, αλλά εάν δεν υπάρξει κάποια νομοθετική παρέμβαση, θα πρέπει να απελαθεί. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα», δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος.

Πλέον, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου και όλοι στέκουν πλάι του αλληλέγγυοι.

Διαβάστε επίσης:

Οι μαθητές πρέπει να κάνουν self test σήμερα για να πάνε σχολείο αύριο (28/3)

Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε για 1,5 χρόνο και απειλούσε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του

Αιγάλεω: Πέταξε από το μπαλκόνι τα ανίψια της, την 3χρονη Αθηνά και τον 5χρονο Ανδρέα